Informe Anual 2010- Anar a l'inici
 

triangle Estructura organitzativa > Consell Professional > Comitès Institucionals > Història Clínica Electrònica i Documentació Hospitalària (CHCEDH)

 

Montserrat Gil Prades - Presidenta
INFORME 2010


El Comitè d’Història Clínica Electrònica i Documentació Hospitalària (CHCE-DH) és un òrgan consultor / assessor  en l'àmbit de la documentació clínica, que forma part del Consell Professional (CP) de la Corporació.

Tanmateix, és un òrgan de transmissió de l’opinió professional i s’ha de coordinar amb la resta de comitès institucionals a través del Consell Professional.

MISSIÓ

  • Desenvolupament de la història clínica electrònica.
  • Seguiment, manteniment i evolució del procés en el temps.
  • Avaluació de la qualitat de les històries clíniques i propostes de millora.


FUNCIONAMENT

El Comitè va iniciar la seva activitat el 4 de juliol de 2007 amb la primera reunió. Des d’aleshores s’han fet de forma regular reunions ordinàries, amb periodicitat quinzenal els dos primers anys i mensualment des de l’any 2009.

Durant l’any 2010 hem fet 9 reunions ordinàries. El percentatge d’assistència dels membres del comitè a les sessions de 2010 ha estat del 44% i el percentatge d’excusats del 97%.  

ACTIVITAT

Durant l’any 2010 el Comitè ha treballat en l’estudi i resolució de problemes eminentment transversals a la implantació de la Història Clínica electrònica (HCe). Hem tractat diferents temes, alguns amb un grup de treball creat ad hoc i d’altres dins del mateix comitè.

1) Pla de Contingència en cas d’aturada total o parcial dels sistemes informàtics. Grup de treball liderat per Anna Pascual. Definició de la informació mínima necessària a nivell de consulta i a nivell de registre durant l’aturada del sistema informàtic. Dades imprescindibles que caldria visualitzar. Sistemes alternatius per a la visualització de resultats d’exploracions. Definició dels diferents escenaris segons la durada i l’afectació de diferents sistemes. El tema encara està obert i el grup de treball actiu.

2) Seguiment del cronograma del projecte SICLÓ.

3) Presentació i discussió en el si del comitè de les diferents aplicacions que s’han implementat a l'ETC durant aquest any: mòdul d’interconsultes, petició d’anàlisis urgents des de les plantes d’hospitalització i canvis de versió.

4) Elaboració d’un pla d’acollida per als nous membres del comitè, amb la participació de tot el comitè en la seva redacció i aprovació.

5) Discussió sobre la “gestió dels èxitus” per la possibilitat que ens ofereix l'RCA de facilitar-nos un fitxer amb les dades econòmiques dels pacients i els èxitus de la nostra àrea de referència per tal de poder actualitzar la nostra base de dades. Es conclou que és important poder tenir aquestes dades actualitzades però caldrà decidir qui és el responsable de la seva actualització.

6) Discussió sobre la incorporació d’un subcomitè (Comissió de triatge) al CHCe-DH. El comitè considera que es tracta d’una comissió clínica que fa seguiment i avalua la qualitat d’un procés, com tantes altres dins de la institució, i que aquestes funcions no justifiquen la seva incorporació al comitè d’història clínica.

7) Presentació de la Història Clínica Compartida de Catalunya (HCCC), en sessió monogràfica el 18 de novembre de 2010, a càrrec de la Sra. Elisenda Carrau i amb l'assistència,  com a convidats, de Sandra Àlvaro, Xavier Company, Lluïsa Martínez, Jordi Núñez i Jordi Sans.

8) Sessió per a MEF de 1r any dins dels cursos del PCC, sobre  HCe i sistemes d’informació impartit el 21 de maig.

LÍNIES DE FUTUR - OBJECTIUS

  • La línia principal d’actuació continua sent l’estudi, discussió  i resolució de temes que afecten de forma transversal a tota l’aplicació electrònica de la història clínica.
  • Finalitzar l’elaboració del pla de contingència pels casos d’aturada parcial o total del sistema informàtic
  • Treballar en la implantació de la història clínica electrònica tant mèdica com d’infermeria.