- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Si no hi ha tractament curatiu de la malaltia d’Alzheimer i les demències, per què són rellevants els avenços per disposar d’un diagnòstic precoç més fàcil i accessible i de més teràpies no farmacològiques?
En els darrers anys, les institucions que promouen les millores en la qualitat de vida i l’augment dels recursos per a la investigació de les persones que viuen amb demència han treballat per divulgar la rellevància de disposar de millors mitjans que facilitin un diagnòstic precoç.
Pot semblar contradictori però és imprescindible divulgar que un diagnòstic precoç de la malaltia d’Alzheimer permet millorar el tractament i la prevenció de la malaltia, i alhora augmentar la qualitat de vida de les persones diagnosticades i la dels seus familiars cuidadors amb noves tecnologies i tractaments no farmacològics.
De tot això, en parlarem a la sessió del III Cicle de Conferències Científiques de l’I3PT amb Pedro Cano, director d’Estratègia, Planificació i Organització del Parc Taulí. Cano ha treballat en el disseny i desenvolupament de serveis assistencials i cures per a la gent gran, i té una dilatada experiència en la posada en marxa de projectes de transformació i innovació en persones que viuen amb demència. Concretament, Cano és l’impulsor d’un projecte transformador impulsat pel Parc Taulí i finançant pel Sistema Català de Salut, que pretén modificar i modernitzar tots els circuits relacionats amb l’atenció integrada social i sanitària al domicili per a persones grans.
Adreçat a:
- Personal investigador i innovador; familiars de pacients; ciutadania.
Leave a Reply