Les Urgències de l’Hospital de Sabadell registren els pics màxims d’assistències d’aquest hivern
- Posted In:
- Notícia
- no comments
El Servei d’Urgències de l’Hospital de Sabadell està registrant, aquests dies, els pics màxims d’assistències d’aquest hivern, coincidint amb els valors màxims de l’epidèmia de grip d’aquesta temporada. Concretament, al llarg del mes de febrer s’estan atenent una mitjana de 400 urgències diàries, un 10% més de la mitjana de 367 urgències diàries registrades al llarg del darrer any.
Del total de les urgències ateses, un 25% són pediàtriques. De les urgències d’adults, un 60% són pacients amb malalties cròniques avançades, amb complicacions agreujades pels virus hivernals, molts d’ells d’edat avançada.
Una altra dada a destacar és l’increment d’un 17% dels pacients atesos que requereixen quedar ingressats, respecte la mitjana anual. El mes de febrer s’estan registrant una mitjana de 33 ingressos al dia a l’Hospital des d’Urgències, dels quals 29 són adults i 4 són pacients pediàtrics.
Com sempre, els professionals i els gestors de l’Hospital continuen posant tots els recursos disponibles al servei dels usuaris, amb l’objectiu de donar-los la millor resposta possible en aquesta època d’especials dificultats a tots els dispositius sanitaris.
Mesures del Pla Integral d’Urgències de Catalunya
Entre d’altres accions previstes al Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC), durant aquests mesos es mantenen oberts 32 llits addicionals d’adults, amb un increment de la dotació de professionals a Urgències, Hospitalització i Hospital de Dia de Pneumologia. També s’han reforçat les consultes d’activitat diagnòstica i terapèutica post-urgències, i s’ha incrementat la capacitat d’atenció o els horaris d’altres serveis.
A Pediatria també es mantenen oberts 10 llits més addicionals, a la 2a planta, i altres 4 a la UCI Pediàtrica, amb la corresponent dotació de professionals, entre d’altres accions orientades a ampliar la capacitat d’atenció.
Per als casos menys greus, els ciutadans també poden adreçar-se als dispositius d'atenció primària alternatius
Una de les accions recollides en el PIUC és l’enfortiment de les mesures de coordinació entre els dispositius d’urgències hospitalaris i els de l’atenció primària. En aquest sentit es recorda que, per als casos menys greus, els ciutadans també tenen a la seva disposició els dispositius d’atenció primària alternatius: els Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Sant Fèlix, a Sabadell, i de Cerdanyola-Ripollet, en funcionament les 24 hores del dia, i els Punts d’Atenció Continuada (PAC) de Badia, Ca n’Oriac i Castellar del Vallès.
Leave a Reply