‘Els trastorns del son al segle XXI’, xerrada de la Dra. Masdeu al cinquè Cafè Científic, Sabadell 2016
- Posted In:
- Notícia
- no comments
La Dra. Ma José Masdeu, pneumòloga, experta en Medicina del Son i responsable de la Unitat del Son de la Corporació Sanitària Parc Taulí, serà la conferenciant del 5è Cafè Cientific que tindrà lloc el proper dimarts, 14 de juny, a les 19, al Bar del Centre Excursionista de Sabadell.
La Dra. Masdeu és responsable de la Unitat del Son de l'Hospital de Sabadell
Qué és la medicina del son? Què són els trastorns del son, i com afecten la nostra salut i a la nostra vida? Com afecten als adults, als joves i als infants? Com es diagnostiquen i es tracten? Aquestes són algunes de les qüestions a les quals donarà resposta la Dra. Ma José Masdeu, en el decurs del cinquè ‘Cafè Científic, Sabadell 2016’, que tindrà lloc el proper dimarts, 14 de juny, a les 19 h, al Bar de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), en l’ambient distès i de conversa amb els assistents que caracteritza aquestes trobades.
La Dra. Masdeu, pneumòloga i experta en Medicina del Son, és la responsable de la Unitat del Son de la Corporació Sanitària Parc Taulí, acredita per la Sociedad Española de Neumología i Cirugía Torácica com a unitat multidisciplinar d’alta complexitat, amb la categoria d’exce·l·lent.
Els trastorns del son són cada vegada més prevalents a les societats modernes, i no només afecten les persones adultes, sinó que cada cop més hi ha més infants i joves que els pateixen. La privació crònica del son (dormir menys de 7 hores diàries), que afecta a un 25% de la població general, està estretament relacionada amb un major risc de patir diabetis, obesitat i mortalitat precoç. En segon terme, els trastorns específics del son, com les apnees, l’insomni, la narcolèpsia (excessiva somnolència diürna) o les cames neguitoses, poden arribar a tenir importants conseqüències en la vida i en la salut de les persones, arribant a provocar fins i tot la mort si no es tracten adequadament.
El problema comença a ser una font important de preocupació també en la població infantil i juvenil, especialment agreujada per l’ús dels dispositius electrònics que alteren el cicle normal del son.
A la Unitat del Son del Parc Taulí, a on es realitzen anualment 1.600 estudis del son, es disposa de professionals experts i de l’equipament tecnològic més avançat per a l’estudi de tot tipus de trastorns del son. Un 60% dels estudis es fan a domicili, el que permet optimitzar els recursos de la Unitat i arribar a una franja més àmplia de població.
La Dra. Masdeu donarà resposta a tots els dubtes sobre aquesta matèria que puguin plantejar els assistents a l’acte.
Per a la vostra agenda:
‘Els trastorns del son al segle XXI’
Dia: Dimarts, 14 de juny
Hora: 7 de la tarda
Lloc: Bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ de la Salut, 14-16)
‘Cafès Científics. Sabadell, 2016'
L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) organitzem la quarta edició delprograma de Cafès Científics a Sabadell.
Aquest cicle permet als assistents parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb unexpert de referència. Enguany es desenvolupa al bar del local de la UES (c/de la Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a octubre, un dimarts al mes, a les 7 de la tarda.
Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.
Programa dels pròxims cafès
• 20 de setembre – “L'exploració de Mart”
Alistair Ian Spearing, traductor científic i astrònom amateur. Expert en astronàutica i astrobiologia. Agrupació Astronòmica de Sabadell
• 18 d’octubre– “Les abelles i la pol•linització”
Salvador Granero, veterinari i apicultor. La Ruda
Per a més informació:
Institut Català de Paleontologia
Miquel Crusafont
Pere Figuerola. Tel. 93 586 83 45
pere.figuerola@icp.cat
ADENC
Adelaida Clavaguera. Tel. 93 717 18 87
correu@adenc.cat
Agrupació Astronòmica de Sabadell
Albert Morral.Tel. 93 725 53 73
secretaria@astrosabadell.org
Corporació Sanitària Parc Taulí
Sandra Àlvaro. Tel. 93 745 83 80
salvaro@tauli.cat
Fundació Bosch i Cardellach
Laura Vicens. Tel. 93 725 85 64
secretaria@fbc.cat
Unió Excursionista de Sabadell
Francesc Macià. Tel. 93 725 87 12
natura@ues.cat
Associació la Ruda, amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica
Xavier Mur. Tel. 93 726 92 50
larudablog@gmail.com
Programa dels Cafès Científics 2016
Leave a Reply