El Parc Taulí participa en el projecte europeu EC+ per millorar la comunicació amb persones amb discapacitat mitjançant noves tecnologies
- Posted In:
- Notícia
- no comments
L’objectiu del projecte és millorar la interacció dels professionals amb persones que pateixen discapacitat intel·lectual amb una alteració severa del llenguatge, així com desenvolupar recursos i eines TIC especials per a la comunicació.
El projecte “Enhancing Communication (EC+): Research to Improve Communication for People with Special Needs and Development of ICT Resources and Tools” està coordinat per la Universitat de Màlaga i compta amb un pressupost total de 117.920 €, dels quals 25.465 € van destinats al Parc Taulí.
El projecte s’emmarca en el programa Erasmus Plus de la Unió Europea, dins de l’acció K2 “Cooperación para la innovación i el intercambio de buenas prácticas y Alianzas Estratégicas para la Educación Superior”. El consorci està integrat per la Univeristat de Màlaga, la Universitat Alpen-Adria, la Universitat de Gante i la Corporació Sanitària Parc Taulí, on la psicòloga Lorena Joga Elvira n’és la investigadora principal.
Com a resultat del projecte s’han dissenyat dues plataformes. La primera és un portal web denominat Portal Acadèmic, des d’on es podrà accedir a recursos en línia per a la comunicació total. La segona plataforma és l’aplicació mòbil ECPlus, que permetrà l’ús d’aquests recursos des de qualsevol ubicació. Tot i que actualment només està disponible per a dispositius Android, en els propers mesos està previst publicar la versió per a iOS.
Ambdues plataformes es troben en fase de desenvolupament, per la qual cosa encara poden seguir millorant gràcies als comentaris i suggeriments dels usuaris, que poden fer arribar tant per correu electrònic (chicano@lcc.uma.es) com per la secció de comentaris de l’aplicació a Google Play.
Activitats principals: formació i congrés internacional
En el decurs del projecte s’han programat diverses activitats, entre les quals destaquen els cursos de formació per a la implementació dels recursos elaborats (convalidables per crèdits ECTS per a estudiants) i un congrés internacional a finals del 2017.
Les quatre institucions del consorci impartiran un curs virtual, gratuït i en streaming per a estudiants i professionals. Concretament al Parc Taulí, el curs “L’optimització de la comunicació total per a la discapacitat mitjançant l’ús de noves tecnologies en l’àmbit de l’educació, sanitat i interpretació”, que acceptarà inscripcions fins al 31 d’octubre de 2017, consisitirà en la visualització d’unes jornades que es van dur a terme a la Universitat de Màlaga i dos mòduls de treball.
Com que la modalitat és en línia, un cop feta la inscripció es podrà començar immediatament amb el seguiment del programa, comptant amb el suport d’un tutor personalitzat d’entre els professionals del Parc Taulí: Concepción Fernández Zurita, Elisabeth Gabau Vila, Ariadna Ramírez Mallafré, Carme Brun Gasca i Lorena Joga Elvira, que formen part del professorat.
En finalitzar la formació, s’emetrà un certificat on constaran les 75 hores de dedicació que estan programades i el reconeixement en format de crèdits ECTS en el cas d’estudiants.
D’altra banda, el congrés internacional “I International Conference on new insights for total communication, interpreting and multimodality within healthcare and disability settings” que tindrà lloc a la Universitat de Màlaga els dies 12, 13 i 14 de desembre del 2017, comptarà com a conferenciants confirmats amb el Dr. Stephen Calculator, de la Universitat de New Hampshire, la Dra. Claudia V. Angelelli, de la Universitat Heriot-Watt, i la Dra. Elisabeth Gabau, del Parc Taulí.
Leave a Reply