El Parc Taulí acull una jornada sobre fertilitat i reproducció assistida amb més de 150 professionals de diferents hospitals catalans
- Posted In:
- Notícia
- no comments
La jornada, organitzada per l’Hospital de Sabadell, l’Institut Marquès, el Consorci Sanitari de Terrassa i FecunMed, se celebra el 3 de novembre a l’Auditori del Parc Taulí. La finalitat de la trobada entre els especialistes és unificar criteris i conèixer les innovacions en el diagnòstic i tractament de la fertilitat.
El Parc Taulí acollirà demà divendres, 3 de novembre, la IV Jornada de Fertilitat i Reproducció de les Comarques Catalanes amb la participació de més de 150 professionals dels àmbits de la Ginecologia, l’Andrologia i la Genètica. La jornada té com a objectius establir un diàleg entre els professionals i conèixer les darreres novetats sobre diagnòstic i tractament de la fertilitat.
Les tècniques de reproducció assistida tenen actualment molta demanda. Es calcula que aproximadament un 20% de parelles tenen problemes de fertilitat, dada que ha fet incrementar la petició de serveis. D’aquest percentatge, un 40% haurà de fer tècniques de reproducció assistida.
La directora de la jornada, la doctora Laura Costa, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Parc Taulí, destaca que “entre les causes d’aquest increment es troben el retard en la recerca de descendència per part de les parelles, però també la major sensibilitat social repecte els nous models de maternitat que permeten que moltes dones soles i/o parelles del mateix sexe puguin accedir a la maternitat”. Així matex, “les expectatives creades per les noves tècniques i medicaments animen a les parelles a sol·licitar serveis de salut reproductiva”, assenyala la Dra. Costa.
Al Parc Taulí s’atenen cada any aproximadament 525 primeres visites per problemes d’esterilitat, i es realitzen unes 250 inseminacions artificials conjugals a l’any. Les pacients que han de fer fecundació in vitro son derivades a hospitals acreditats de Barcelona.
La jornada de demà està estructurada en quatres temes de debat: estat actual de la disfunció reproductiva, la funció de la genètica i el laboratori en la reproducció assistida, la estimulació ovàrica i una taula d’andrologia.
Leave a Reply