La Fundació Olga Torres premia els investigadors Rodrigo de Almeida i Manel Esteller
- Posted In:
- Notícia
- no comments
L’Auditori Taulí va acollir ahir, 19 d’abril, el lliurament de les beques que anualment atorga la Fundació Olga Torres (FOT) per a treballs d’investigació sobre càncer de còlon. La FOT destina 120.000 euros anuals a finançar projectes de recerca sobre càncer de còlon.
L’acte va comptar amb el suport i la col·laboració de la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Fundació Parc Taulí i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Els investigadors premiats són Dr. Eduard Batlle Gómez i el Dr. Francesco Paolo Marchese pels següents treballs:
– “Bioinformatic prediction of chemosensitive profiles in colorectal cancer using Epigenomics”. Dr. Manel Esteller Badosa. Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge. IDIBELL. L’Hospitalet de Llobregat. Import: 60.000 €
– “Evaluation of clonal evolution and changes in molecular dynamics evolution of colorectal cancers in patient’s blood”. Dr. Rodrigo de Almeida Toledo. Institut d’Investigació Oncològica Vall d’Hebron. VHIO. Barcelona. Import: 60.000 €
L’acte va ser presidit per l’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Maties Serracant, el president de la FOT, Josep Bombardó, el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, i pel representat de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, Eugeni Saigí. La conferència magistral va anar a càrrec del Dr. Esteller que va parlar sobre “Epigenètica i càncer de còlon: Del coneixement a l’aplicació”.
Tant des de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques com del Parc Taulí van agrair la iniciativa de la Fundació Olga Torres que dedica el 95% dels diners a la investigació. El president de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Modesto Custodio, va destacar la importància d’invertir en investigació i va ressaltar també la prevenció i la detecció precoç en càncer de còlon. “És fonamental la prevenció i la detecció precoç, i a fi i efecte que tot el coneixement es dediqui a obtenir tractaments més personalitzats que ens ajudarà a superar la malaltia” ha manifestar Custodio.
Va clausurar l’acte l’alcalde de Sabadell, qui va destacar que “la recerca és imprescindible per a la qualitat de vida i la ciutat de Sabadell vol ser un espai de recerca. Per aconseguir-ho és necessària una major implicació de les administracions però hem de posar també de relleu les aportacions del sector privat”, va dir Serracant.
Leave a Reply