L’ictus. Què cal saber? Nova sessió dels ‘Cafès Científics. Sabadell 2018’, amb el Dr. David Cánovas del Parc Taulí
- Posted In:
- Notícia
- no comments
Aquestes són algunes de les qüestions a les quals donarà resposta el Dr. David Cánovas, en el decurs de la nova sessió del programa dels ‘Cafès Científics, Sabadell 2018’, que tindrà lloc el proper dimarts, 22 de maig, a les 19 h, a les instal•lacions de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), en l’ambient distès i de conversa amb els assistents que caracteritza aquestes trobades.
El Dr. David Cànovas, doctor per la Universitat de Barcelona (UB), és neuròleg adjunt i responsable de la Patologia Vascular al Parc Taulí. També exerceix com a professor de la Facultat de Medicina de la UAB i és col•laborador de la Unitat Docent del Parc Taulí – que acull estudiants de Medicina de la UAB de 3r a 6è curs –.
L'Ictus és la principal causa de discapacitat i una les tres primeres causes de mortalitat al nostre país. Però, malgrat això, moltes persones encara tenen molts interrogants sobre aquesta malaltia que afecta, principalment, a persones majors de 60 anys, tot qi eu cada cop es diagnostiquen malalts més joves. En els darrers anys s’han produït importants avenços en la seva prevenció, tractament i diagnòstic.
Cafès científics Sabadell 2018
L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques organitzen la sisena edició del programa de Cafès Científics a Sabadell.
Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.
PROGRAMA "Cafès científics. Sabadell, 2018"
Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 de la tarda, a la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes. L'aforament és limitat. Aquestes són les següents sessions programades:
22 de maig – Corporació Sanitària Parc Taulí
L'Ictus: què cal saber? A càrrec de David Cànovas, metge especialista del Servei de Neurologia del Parc Taulí.
L'Ictus és la principal causa de discapacitat i una les tres primeres causes de mortalitat al nostre país. Però, malgrat això, moltes persones encara tenen molts interrogants sobre aquesta malaltia. Què cal saber? Com es pot detectar? Com cal actuar? Es pot prevenir?
19 de juny – Agrupació Astronòmica de Sabadell
Naixement, vida i mort del nostre Sol. A càrrec de Xavier Bros, President de l'Agrupació i expert astrònom amateur.
El Sol és una estrella mitjana, i com totes les estrelles va néixer a partir d'una nebulosa; ara està en plena activitat i d'aquí milers de milions d'anys es morirà. En aquest cafè científic ens explicaran com ha estat, és i serà tot aquest procés vital de la nostra estrella.
25 de setembre – Unió Excursionista de Sabadell
Desplaçar-se cada dia per anar a treballar: impacte social i ecològic. A càrrec de Montserrat Llobet, investigadora de Responsabilitat Social i Qualitat de Vida, Economista i doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social (IGOP-UAB).
S’explicarà quina és la petjada social i ecològica dels desplaçaments laborals i com podem valorar l'impacte dels nostres desplaçaments laborals sobre la comunitat i el medi ambient.
23 d’octubre – Fundació Bosch i Cardellach
Infeccions de transmissió sexual en l’actualitat. A càrrec de Mercè Alsina, metge especialista en dermatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Actualment les infeccions de transmissió sexual continuen vigents, i tot i la informació i recursos disponibles, i els casos continuen augmentant en el nostre entorn.
20 de novembre – Acadèmia de Ciències Mèdiques, filial del Vallès Occidental
Consells per a viatjar i no emmalaltir. A càrrec de Bernat Font, metge internista; especialista en infeccions, responsable de la Unitat d'Atenció al Viatger.
Ens donaran a conèixer recomanacions i mesures de prevenció a l'hora de viatjar.
Leave a Reply