El Parc Taulí llança una app mòbil amb vídeos que ensenyen la correcta col·locació dels guixos en les fractures d’extremitats
- Posted In:
- Notícia
- no comments
El Parc Taulí ha llançat, fa poques setmanes, una nova aplicació mòbil (app) que vol esdevenir un tutorial de referència formatiu per a la correcta col·locació de guixos en les fractures d’extremitats no desplaçades.
L’aplicació està adreçada a estudiants de grau i màsters de medicina i infermeria, a residents de traumatologia o a professionals que s’incorporen en els serveis d’urgències de traumatologia hospitalària i que encara no tenen l’habilitat desitjada en la col·locació de guixos. En una segona fase, també hi ha l’objectiu de posar l’aplicació a l’abast de la formació de sanitaris de països del tercer món.
El coneixement adequat i la seguretat del professional a l’hora de posar pràctica aquestes tècniques d’immobilització té, en la gran majoria dels casos, un efecte directe en la correcta recuperació del pacient i en el fet d’evitar futures complicacions o lesions derivades.
Va ser un grup de professionals del Servei d'Urgències del Parc Taulí els qui van plantejar la necessitat de disposar d’una eina que, de manera molt visual, permetés fer una consulta ràpida per poder oferir aquesta seguretat als estudiants i professionals.
L’app, que ha estat desenvolupada tècnicament al Parc Taulí sota la denominació Fracture and Plaster, ofereix un total de 10 vídeos d’una durada inferior als dos minuts. L’eina permet fer una cerca ràpida per ós, per la tipologia de la fractura o pel tipus d’enguixat a fer. Tots els vídeos van acompanyats d’un tutorial en format text que explica la tècnica a seguir pas a pas.
Els vídeos, que s’han fet seguint el protocol del Parc Taulí per a la col·locació de guixos, han estat gravats gràcies a una Beca Taulí de la convocatòria de 2016.
Fracture and Plaster ja es pot descarregar de manera gratuïta per Android, i properament també està previst que estigui disponible per Apple. L’eina ja ha estat presentada al darrer congrés de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES).
Leave a Reply