El doctors Xavier Calvet i Narcís Cardoner entren en el rànquing dels autors més citats a nivell mundial de Google Scholar
- Posted In:
- Notícia
- no comments
El Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) ha elaborat un rànquing dels autors espanyols o els que exerceixen la seva activitat professional a Espanya, que formen part dels investigadors que més citacions reben a nivell internacional a través del perfil d’investigador del Google Scholar. El Dr. Xavier Calvet, especialista de l’Aparell Digestiu i catedràtic de Medicina de la UAB, i el Dr. Narcís Cardoner, coordinador de l’Observatori de Salut Mental Comunitari de Catalunya, apareixen dins de les 5000 primeres posicions.
La metodologia emprada pel CSIC es basa en el nombre de cites que reben els articles que apareixen en el Google Scholar Citation Profile. Google Scholar, base de dades bibliogràfica multidisciplinar i gratuïta amb més de 200 milions de documents, permet crear un perfil d’autor que recull les cites que es van generant en relació amb el nombre d’articles vinculats al perfil. Aquest tipus d’informació és especialment interessant no només per l’estudi de la repercussió científica dins un àrea d’investigació concreta, sinó també com a font potencialment útil pel públic general, ja que, localitza aquells especialistes més rellevants dins d’una especialitat concreta.
El Dr. Calvet compta amb una llarga trajectòria investigadora dins el Parc Taulí. Participa com a líder d’un dels grups acreditats pel Ciberehd, plataforma de l’Instituto de Salud Carlos III que té com a finalitat de promoure avenços científics i sanitaris en relació a les malalties hepàtiques i digestives. Ha participat en diferents conferències de consens tant nacionals con internacionals sobre el Maneig de la Infecció per Helicobacter pylori, entre elles el document de posicionament de la Societat Catalana de Digestologia i la conferencia espanyola.
L'H. pylori és la causa més comuna d'úlcera gàstrica, pèptica i càncer d’estómac, i afecta a més del 50% de la població mundial, sent un problema greu de salut pública. Paral·lelament, coordina un altre línia d’investigació orientada als aspectes socials, laborals i de qualitat assistencial dels pacients amb Malaltia Inflamatòria intestinal i col·labora amb el grup de treball en l'anàlisi de marcadors no invasius i en l'enfocament multidisciplinari del tractament de la cirrosi hepàtica per virus C.
Per la seva part, el Dr. Cardoner és psiquiatre i Coordinador de l’ Observatori de Salut Mental Comunitari de Catalunya (OSAMCAT). La seva principal àrea d'activitat clínica són els trastorns depressius i d'ansietat, amb especial interès en l'estudi i tractament de les formes resistents d'aquests trastorns. Des de 2007 és professor associat mèdic del Departament de Ciències Clíniques de la Universitat de Barcelona i des de 2015 al Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Cardorner desenvolupa part de la seva activitat investigadora com a membre del Centre de Recerca en Xarxa de Salut Mental (Cibersam) de l'Instituto de Salud Carlos III. S'ha especialitzat en la recerca de les bases neuroestructurals i neurofuncionals de la conducta i de trastorns mentals mitjançant la utilització de neuroimatge basada en diferents tipus de ressonància magnètica. L’estudi del trastorn depressiu unipolar, el trastorn obsessiu-compulsiu i els d'ansietat, completen la seva activitat clínica d’investigació.
Per aquells autors que vulguin mantenir un perfil en el Google Scholar Citation Profile us recomanem aquest enllaç, GSC i sortireu en les properes edicions d’aquest rànquing.
Fonts: Rànquing d’autors de Google Scholar http://www.webometrics.info/en/GoogleScholar/Spain
Leave a Reply