La Fundació CNS i el Parc Taulí signen un conveni que fa possible oferir teràpia aquàtica als infants d’Atenció Precoç
- Posted In:
- Notícia
- no comments
Els màxims responsables de la Fundació CNS també han fet donació avui d'un cotxe elèctric que serà destinat al Servei de Pediatria.
La Fundació Club Natació Sabadell (CNS) i el Parc Taulí han signat un conveni gràcies al qual els infants del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) del Parc Taulí poden fer extensiu el seu tractament terapèutic a les aigües del CNS.
Així ho han donat a conèixer avui el president del Club i de la Fundació CNS, Claudi Martí, i el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, en un trobada que ha tingut lloc al Parc Taulí, i que també ha comptat amb la presència de la directora de la Fundació CNS, Mònica Espinós, el director del CNS, Carles Poyato, i el director general del Parc Taulí, Joan Martí, entre d’altres directius i professionals.
El president del Parc Taulí ha celebrat aquesta col·laboració amb un club centenari de la ciutat, com és el Club Natació Sabadell. I el president de la Fundació CNS ha posat en valor l’aposta d’aquesta entitat per potenciar la salut dels infants del Parc Taulí.
Mitjançant aquest conveni, la Fundació Club Natació Sabadell cedeix de manera gratuïta l’espai de la piscina de nadons del Centre Gran Via, un matí a la setmana, perquè una fisioterapeuta del CDIAP, especialitzada en neurodesenvolupament i experta en teràpia aquàtica, pugui treballar amb pacients que pateixen greus afectacions psicomotrius.
Es tracta d’infants que ja segueixen tractament setmanal de fisioteràpia al CDIAP per la seva patologia, i que ara tenen l’oportunitat de poder fer part del tractament en el medi aquàtic, la qual cosa és molt beneficiosa per ells. Segons ha explicat la coordinadora del CDIAP, Montserrat Torras, el medi aquàtic facilita un bon treball de rehabilitació “perquè es tracta d’una activitat exigent, que col·loca el cos en una situació que obliga l’infant a desenvolupar noves estratègies d’equilibri i nous patrons de moviment”.
El CDIAP del Parc Taulí treballa amb infants amb problemes psicomotrius des dels 0 fins als 5 anys i 11 mesos, però la majoria dels que se’n beneficiaran d’aquesta teràpia complementària tenen entre 2 i 3 anys. Com la filla de la Siham Sedraoui, que pateix la síndrome de miol de gat, i que avui ha volgut expressar la seva satisfacció com a beneficiària d’aquesta teràpia.
És de destacar que la tasca que dirigeix la fisioterapeuta del CDIAP també implica directament a les mares i/o els pares dels infants, que d’aquesta manera poden aprendre els recursos i les tècniques per potenciar les capacitats dels seus fills.
Cotxe elèctric per al Servei de Pediatria
L’acte d’avui també ha comptat amb la presència d’una vintena d’esportistes de l'equip absolut de natació i de waterpolo del Club Natació Sabadell, que han lliurat un cotxe elèctric que serà destinat a l’àrea de Pediatria, i que s’integrarà al projecte d’humanització d’espais pediàtrics.
Leave a Reply