Es crea la Unitat Mixta ‘Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia’ formada per professionals del Parc Taulí i l’Escola d’Enginyeria de la UAB
- Post Tags:
- IA
- Nefrologia
- Posted In:
- Notícia
- no comments
La Comissió d’Investigació de la UAB ha aprovat la constitució de la Unitat Mixta Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia en la que hi participen el grup de recerca A9G4 de Nefrologia clínica, intervencionista i computacional liderat pel Dr. José Ibeas i el grup Wireless Information Networking de l’Escola d’Enginyeria de la UAB liderat pel professor Javier Serrano.
Fruit de la col·laboració entre els dos grups els darrers 5 anys s’han generat diverses línies de recerca, innovació i docència. Destaquen com principals objectius el desenvolupament de models predictius basats en simulació computacional i intel·ligència artificial del fracàs de l’accés vascular de pacients en hemodiàlisi, així com models predictius en la progressió de la insuficiència renal crònica i en l’aparició de complicacions cardiovasculars i mortalitat, o de sèpsia en el pacient crític o de mortalitat en el pacient crític amb fracàs renal agut.
Per altra banda, s’ha posat en marxa amb gran èxit un Màster en Intel·ligència Artificial i Big Data a Salut que comença aquest any la segona edició.
El treball col.laboratiu amb grups de la universitat permet apropar la recerca bàsica a l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i evolucionar-la a resultats aplicables als nostres pacients. Felicitem el grup de recerca del Dr. Ibeas per aquesta iniciativa i desitgem que aporti avenços i resultats d’impacte.
L’I3PT ja té una primera experiència amb la creació de la Unitat Mixta de Neurociències creada al 2017, col·laborant en projectes nacionals i europeus i acumulant ja gairebé 10 publicacions en comú amb el grup de la UAB. Ara tenim la d’Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia i esperem sigui un model per altres grups de recerca de l’Institut per les capacitats de desenvolupament de projectes que permet la recerca col·laborativa.
La recerca col·laborativa és clau per impulsar projectes de recerca d’impacte. La creació d’unitats mixtes entre l’I3PT i la UAB permet apropar la recerca bàsica a la recerca clínica, facilitant així la seva evolució a resultats aplicables als nostres malalts.
Leave a Reply