El Parc Taulí, designat com a unitat d’expertesa clínica en malalties minoritàries immunitàries de l’àrea d’autoimmunes sistèmiques en l’àmbit de Catalunya
- Posted In:
- Notícia
- no comments
El Parc Taulí ha estat designat com a una de les unitats d’expertesa clínica (UEC) en malalties autoimmunes sistèmiques en l’àmbit de Catalunya, tan per adults com a per a la població pediàtrica. La resolució, que s’ha fet pública fa poques setmanes, s’emmarca en l’estratègia de reordenació de les malalties minoritàries del Servei Català de la Salut (CatSalut), i també designa els cinc grans hospitals de Barcelona com a UECs per a la subàrea d’adults, i l’Hospital Sant Joan de Deu i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per a la subàrea pediàtrica.
Concretament, aquesta UEC engloba les malalties autoimmunes sistèmiques (amb el lupus, l’esclerodèrmia, la síndrome de Sjögren o les miopaties autoimmunes, entre les més conegudes), així com les vasculitis autoimmunes (que apleguen un grup molt heterogeni de malalties que curses amb inflamació dels vasos sanguinis de qualsevol part del cos).
La nova UEC del Parc Taulí està coordinada pel director del Servei de Reumatologia, el Dr. Jordi Gratacós, amb el suport del director del Servei de Medicina Interna, Dr. Joaquim Oristrell, i de la coordinadora pediàtrica, Judith Sánchez. Al seu costat hi ha tot un equip multidisciplinari que inclou nombrosos especialistes mèdics i quirúrgics que abasten tot l’espectre clínic d’aquestes malalties, sota la coordinació assistencial del Dr. Carles Tolosa i el suport del Dr. Carles Galisteo.
El coordinador d’aquesta UEC explica que darrere d’aquesta designació hi ha un treball important que ja es realitza des de fa temps al Parc Taulí, com la creació i adaptació dels protocols necessaris per al maneig d’aquests pacients, seguint criteris de màxima qualitat assistencial i científica, o el fet d’haver aconseguit que l’hospital disposi de tots els recursos necessaris per a l’atenció d’aquestes patologies.
Més enllà de l’àmbit assistencial, el reconeixement com a unitat d’expertesa clínica serveix per reforçar el terciarisme del nostre hospital en el territori de la Catalunya Central i “també ajuda a l’esforç de l’I3PT per desenvolupar programes docents i científics i per dotar-nos de major capacitat per fer assajos clínics des del propi grup de recerca dedicat a la Malaltia inflamatòria articular, metabolisme ossi i malalties autoimmunes sistèmiques”, subratlla el Dr. Gratacós.
El Parc Taulí també té la designació com a unitat d’expertesa clínica (UEC) en malalties cognitivoconductuals de base genètica, en l’edat pediàtrica, i en malalties minoritàries neuromusculars, tant per a adults com per a la població pediàtrica. Totes aquestes unitats d’expertesa s’ubiquen dins la pròpia Unitat de Malalties Minoritàries del Parc Taulí, que està coordinada per la directora del Servei de Medicina Pediàtrica, Pepi Rivera.
Leave a Reply