El Parc Taulí i el Club Natació Sabadell signen un conveni per oferir teràpies aquàtiques als pacients del servei d’Atenció Precoç i de la Unitat de Pacient Crònic Complex i Pal·liatiu Pediàtric
- Posted In:
- Notícia
- no comments
El Parc Taulí i el Club Natació Sabadell han signat un conveni de col·laboració perquè tant els pacients del servei d’Atenció Precoç com els atesos a la Unitat de Pacient Crònic Complex i Pal·liatiu Pediàtric puguin accedir a activitats aquàtiques a les seves instal·lacions. Aquesta col·laboració entre les dues institucions ja es va iniciar durant el 2019 i el 2020, amb infants d’Atenció Precoç, que malauradament va aturar la pandèmia.
Els infants atesos al servei d’Atenció Precoç sovint tenen dificultats en el seu desenvolupament motriu, mentre que els infants atesos per la unitat de pacient crònic complex i pal·liatiu pediàtric tenen una afectació motriu greu, amb alteracions ortopèdiques importants.
Això fa que l’accés a activitats d’oci i de lleure amb altres infants o amb els seus familiars sigui sovint limitat. En aquest sentit, s’ha demostrat que l’aigua és un entorn facilitador del moviment i una experiència que els infants gaudeixen molt.
Mitjançat aquest conveni, el Club Natació Sabadell cedeix de manera gratuïta l’espai de la piscina de nadons del Centre Gran Via, un matí a la setmana perquè una fisioterapeuta del servei d’Atenció Precoç dirigeixi una activitat amb infants i els seus cuidadors.
Paral·lelament en un altre dia, cedeix una part de l’espai AquaJocs de les instal·lacions de Can Llong per a què un fisioterapeuta de la unitat de pacient crònic complex i pal·liatiu, juntament amb els cuidadors, puguin dur a terme activitats aquàtiques.
La durada de l’activitat és d’una hora, repartida en dues sessions de 30 minuts, i uns 3-4 infants per sessió al mateix temps.
El director del Servei de Pediatria, Luís Renter, explica que “aquestes activitats són molt beneficioses pel benestar físic dels infants perquè estan en un entorn on poden estimular la mobilitat activa”. Però també emocionalment, perquè “gaudeixen d’una activitat de lleure amb els seus familiars o cuidadors i amb altres infants”.
Aquestes sessions també empoderen els familiars i cuidadors perquè “aprenen recursos i tècniques per aprofitar els avantatges del medi aquàtic amb els seus fills i filles”, assegura Fabio Chiner, fisioterapeuta pediàtric.
És important també poder donar continuïtat a una activitat que estava molt ben valorada, ja que “les famílies agraeixen molt l’enfocament diferent que ens ofereix l’aigua amb els infants”, afegeix la fisioterapeuta Carmela Alonso, fisioterapeuta pediàtrica.
Per part del Club Natació Sabadell, “valorem molt positivament aquestes accions. Com a entitat referent de la ciutat, és important que també aportem la nostra col·laboració per facilitar l’accés a l’esport i a l’activitat física per a col·lectius especials, contribuint així a la salut i un millor benestar d’aquests infants”, afirma Claudi Martí, president del CN Sabadell.
La unitat de pacient crònic complex i pal·liatiu pediàtric del Parc Taulí atén uns 75 pacients d’entre 0 i 18 anys. Durant el 2019 i el 2022 uns 13 infants del servei d’Atenció Precoç es van beneficiar de l’activitat.
Leave a Reply