- no comments
En el marc del 9è Congrés Xpatient Barcelona 2024, el Parc Taulí ha acollit la sessió satèl·lit ‘Experiència de participació al Parc Taulí, un proveïdor integrat social i sanitari.
El cap d’Experiència Pacient i Participació Ciutadana, Víctor Vergés ha iniciat la sessió explicant que “la innovació és convertir coneixement en valor. Quan parlem d’experiència pacient, aquest valor ha de ser percebut pels pacients”.
La sessió s’ha dividit en dues taules. La primera dedicada a ‘La participació dels pacients, dificultats i bones pràctiques, moderada per la directora de Qualitat, Yolanda Lejardi, que ha explicat que al Parc Taulí “tenim experiències des de línia assistencial, l’àrea docent, des de participació de pacients en línies d’investigació”.
El primer projecte d’experiència pacient que s’ha presentat és l’actual projecte la renovació de la sala de famílies de nounats. Víctor Vergés ha explicat com s’ha fet aquest projecte de la mà de les famílies, juntament amb una familiar que està participant en aquest projecte.
Tot seguit, l’Ester Risco, referent de Recerca i Innovació i Atenció Domiciliària ha exposat el projecte de nou model d’atenció domiciliària transitori que ha ajudat a transformar l’atenció domiciliària a les persones grans. La cap d’Estudis i Direcció de Docència, Josefa Rivera, ha explicat la formació en experiència de pacients als residents. Per la seva banda, la gestora de casos de càncer de mama, Àngels Placeres, ha presentat el projecte de pròtesis mamàries en tecnologia 3D que s’ha fet amb la col·laboració de pacients.
Finalment, el director d’Atenció Intermèdia, Marc Moreno ha presentat l’enquesta que es va fer als pacients per fer l’atenció intermèdia més amena, amb el projecte Healing Garden, jardins terapèutics per als pacients.
La segona taula ha estat centrada en ‘Facilitar la dignitat i l’ús del sistema de salut’, moderada pel director d’Innovació i Projectes, Pedro Cano. La primera intervenció ha estat de la directora de Gestió Pacients, Paula Saludes, explicant el projecte de l’administrativa d’enllaç, com a gestora de conflictes a urgències. L’administrativa d’enllaç del Servei d’Urgències, Marta Moreno, ha compartit la seva experiència en aquesta tasca.
Tot seguit, la professional d’Àrea d’Hospitalització i Urgències Psiquiàtriques, Ana Marzán, ha exposat l’atenció domiciliària en salut mental, juntament amb una pacient que ha explicat la seva experiència com a pacient. El membre del Comitè d’Ètica d’Investigació del Parc Taulí, Santiago Alfonso, que també ha explicat la seva experiència.
Per la seva banda, la cap del Procés d’Hospitalització, Belen Cochs, i la infermera d’hospitalització domiciliària, Eva Àngels Sánchez, han exposat el sistema de finestra única per l’hospitalització a domicili.
En addició, la llevadora del Parc Taulí i ASSIR Sabadell, Glòria Rebollo, juntament amb una pacient del programa d’Alta precoç en el puerperi, que han explicat aquest programa.
Per acabar, Pedro Cano ha fet la cloenda i ha agraït tots els participant i ha assegurat que “l’any que ve podrem compartir moltes més experiències. Tots serem pacientes, tota la feina que fem pensant en ells, també ens servirà a nosaltres com a persones”.
Leave a Reply