El Parc Taulí organitza un taller de reanimació cardiopulmonar per conscienciar de la importància d’actuar ràpidament amb una aturada cardíaca
- Post Tags:
- Reanimació cardiopulmonar
- Posted In:
- Notícia
- no comments
En el marc del dia mundial de conscienciació de la parada cardíaca, professionals assistencials del Parc Taulí han organitzat un taller al hall de l’hospital per explicar la importància de la reanimació cardiopulmonar (RCP).
Amb l’ajuda de set maniquins de reanimació (tres d’adults, un infantil i tres bebès), el Dr. Bernardo Sánchez, la Dra. Cristina Espinal, la infermera Isabel Anglès i la Dra. Mireia Garcia de l’UCI pediàtrica han ensenyat a totes les persones que s’han apropat les tècniques bàsiques de la RCP en adults i pediàtrics.
Les persones que han participat en el taller han après els diferents passos que s’han de seguir. En primer lloc, s’ha de garantir que és un lloc segur abans d’apropar-se a la víctima i comprovar que no respon. Després, inclinar el cap enrere, elevar el mentó la i comprovar si respira. Si no hi ha respiració o aquesta no és normal, s’ha de fer la reanimació cardiopulmonar.
És molt important trucar al telèfon d’emergències 112, posar els mans lliures, i seguir les instruccions que et vagi donant el professional, iniciant les compressions toràciques. Si hi ha alguna persona més, hauria d’anar a buscar un desfibril·lador extern automàtic (DEA).
Les compressions es fan col·locant les mans al centre del pit, comprimint el pit uns 5-6 cm a un ritme de 100-120 compressions per minut. “És molt important iniciar les compressions com més aviat millor, perquè a partir del minut 5 o 6 d’aturada cardiorespiratòria hi ha risc a patir danys cerebrals i la recuperació del pacient disminueix”, explica el Dr. Bernardo Sánchez.
Si es té un desfibril·lador extern automàtic, s’ha de posar en marxar i seguir les instruccions, “el DEA és de gran ajuda perquè augmenta la taxa supervivència de la víctima i la recuperació d’autonomia total. La CPR s’ha de continuar fent fins que arribin els serveis d’emergència”, assegura el Dr. Sánchez.
El coneixement bàsic de com actuar davant d’una aturada cardíaca pot salvar la vida a moltes persones. Per això, el Dr. Bernardo Sánchez considera que “la reanimació cardiopulmonar hauria de ser una assignatura obligatòria a les escoles, per saber com actuar en aquests moments”.
16 d’octubre, Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria
Aquest any, el lema del dia mundial és “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”. L’objectiu és conscienciar a la població que l’actuació ràpida davant una atura cardiorespiratòria pot salvar la vida una persona. Per això és molt important ensenyar a la gent a com actuar davant aquestes situacions.
Leave a Reply