El Parc Taulí rep la donació d’una màquina per evitar l’alopècia de les pacients durant els tractaments de quimioteràpia
- Post Tags:
- Hospital de Dia Oncologia
- Posted In:
- Notícia
- no comments
El Parc Taulí ja ofereix als seus pacients oncològics la possibilitat d’accedir a una nova tècnica per reduir la caiguda de cabells durant la quimioteràpia. Això és possible gràcies a la donació, per part de l’Associació Laia Mira La Vida és Xula, d’una màquina que ofereix el sistema de refredament del cuir cabellut.
La tècnica scalp cooling o refredament del cuir cabellut és l’únic tractament efectiu per ajudar a disminuir la caiguda dels cabells induïts per quimioteràpia. La màquina té dos cascs integrats, que permet incloure dos pacients a la vegada, que es col·loquen abans, durant i després del tractament de quimioteràpia, reduint la temperatura del cuir cabellut i mantenint-la entre 18 i 22 graus. D’aquesta manera s’aconsegueix la vasoconstricció dels fol·licles pilosos, reduint la captació cel·lular del fàrmac i el grau de caiguda de cabells.
Aquesta teràpia es pot oferir a les pacients oncològiques que fan tractaments amb fàrmacs citostàtics, concretament el Taxol* i el Carbo-taxol*. El servei compta amb aquest recurs des del mes d’abril i són 8 les usuàries les que han pogut disposar d’aquest recurs.
Tot i que el gran benefici és evitar l’alopècia en la majoria dels casos, aquesta tècnica també té un efectiu positiu en la salut mental del pacient amb càncer, millorant l’autoestima en veure la seva imatge no tan canviada per la quimioteràpia i ajudant a la superació del procediment oncològic.
Aquesta matí, la presidenta de L’Associació La Vida és Xula, Montse Guindo, que recapta fons per a la investigació i tractaments complementaris per a pacients amb càncer, ha visitat l’Hospital de Dia d’Oncologia per veure el bon funcionament de la màquina. També l’ha acompanyat el director del Servei d’Oncologia Mèdica, el Dr. Miguel Àngel Seguí; el coordinador d’infermeria de l’Hospital de Dia d’Oncologia, Javier Garcia; la infermera responsable i tècniques en cures auxiliars d’infermeria i responsables de la màquina, Lluïsa Horcas, Carmen Fernández i Núria González.
La Vida és Xula
És una comunitat que neix en memòria de la Laia Mira, que malauradament va morir de càncer. La fortalesa de la Laia va fer el que els seus amics decidissin continuar amb el seu esperit altruista i lluitador creant l’Associació Laia Mira La Vida és Xula. El seu objectiu principal és recaptar fons per a la investigació i tractaments complementaris per a pacients oncològics.
Si vols col·laborar amb La Vida és Xula, visita la seva web: https://lavidaesxula.com/
Leave a Reply