- Mireia Córcoles
- no comments
- El CSIC publica un rànquing amb els científics i científiques espanyoles amb més repercussió. Del total de 100.000 investigadors amb perfil a Google Scholar, tres són de la l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí
El Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) ha publicat l’edició del 2022 del rànquing d’investigadors i investigadores més citats de l’Estat espanyol, i ha classificat Xavier Calvet, Narcís Cardoner i Francisco Epelde, tots tres investigadors de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT).
Aquest rànquing avalua aquells científics i científiques amb un perfil a la prestigiosa base de dades de Google Scholar, la més completa del món, i els articles dels quals han tingut més repercussió arreu del món. És a dir, classifica tots aquells investigadors que han publicat estudis científics amb impacte i que altres científics han citat en les seves investigacions.
El llistat del CSIC té en consideració el personal investigador espanyol que treballa tant a l’estat com a l’estranger, així com els científics i científiques internacionals que investiguen en centres i universitats nacionals. Per a l’edició actual, segons el CSIC, la classificació ha superat els 100.000 investigadors espanyols i, com a novetat, “aquesta edició mostra que el 39% dels perfils correspon a científiques”.
En la posició 633 del rànquing hi apareix l’investigador Xavier Calvet, cap de grup de Malaltia inflamatòria intestinal, hepàtica i Helicobacter pylori, amb 60 punts a l’índex H i amb un total de 21.735 citacions.
El coordinador de l’àrea de recerca de Salut Mental i Neurociències i cap de grup de Trastorns afectius, Narcís Cardoner, es posiciona en el lloc 3.002 del rànquing, amb 44 punts a l’índex H i 8.005 citacions.
Francisco Epelde, investigador del grup Avaluació de serveis assistencials, se situa a la posició 4.080 del rànquing, amb 39 punts a l’índex H i amb 10.827 citacions.
Finalment, també apareixen en el rànquing els membres de la Unitat de Neurociències Traslacional, Unitat Mixta de Salut Mental de l’I3PT i l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Antonio Armario (posició 856), Lydia Giménez (2885), Adolf Tobeña (1899) i Rafael Torrubia (4152).
Leave a Reply