- Mireia Córcoles
- no comments
El passat 17 de maig es va llançar la segona convocatòria del Programa d’Incubació Node Taulí, dirigida a tots els centres adherits al Node Taulí segons la plataforma PT20 Institut de Salut Carles III (ISCIII).
El Node Taulí és una de les 16 entitats sanitàries i instituts de recerca finançats pel ISCIII en el marc de la Plataforma PT20. Cada node, el qual agrupa un conjunt de centres adherits, té com a objectiu oferir serveis d’innovació i suport en la presentació de projectes a la Plataforma.
El node compta amb sis centres adherits: el Consorci Sanitari Integral, Consorci Sanitari Terrassa, Mútua Terrassa, Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Consorci Sanitari d’Alt Penedès-Garraf i I3PT; als quals enguany se’ls han unit cinc centre més: Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, Badalona Serveis Assistencials, Hermanas Hospitalarias Benito Menni, Fundació Sanitària Mollet i Institut de Recerca Biomèdica de Girona Doctor Josep Trueta.
Un dels programes que impulsa el Node Taulí és la “Incubadora Node Taulí”. Es tracta d’un programa d’incubació a projectes innovadors en etapes inicials (TRLs < 3) dels centres adherits al Node Taulí, que té la finalitat de donar accés a una cartera de serveis de valorització per als projectes per incrementar la seva maduresa i impacte, alhora que forma els participants en innovació en salut.
El programa es basa en la metodologia del CIMIT de Boston (adaptada a Catalunya per al CIMTI), a través de la qual s’avança en la valorització dels projectes des de quatre dominis clau: clínic, mercat i negoci, regulador i tecnològic. Aquesta metodologia recomana aconseguir metes específiques per a cadascun dels dominis esmentats, aconseguint que els projectes progressin d’una manera més ràpida, ordenada i eficient.
Durant els cinc mesos de durada del programa, els equips investigadors participants obtindran eines i recursos essencials tant per a la validació com per a la valorització dels seus projectes, i comptaran amb el suport i guia d’un equip de persones amb experiència en innovació i emprenedoria. Així, entre els beneficis que busca aportar el programa, en destaca:
- Promoció de la cultura innovadora i col·laboradora entre els diferents professionals que participin en la incubadora Node Taulí
- Formació dels participants en innovació i en una metodologia de treball d’èxit
- Creació de documentació estratègica per convocatòries competitives
- Increment en el valor, la maduresa i l’impacte dels projectes participants
- Seguiment i suport dels projectes durant tot el programa, que en aquest cas coordinen els project managers de la Unitat d’Innovació del node I3PT Ismael Ávila i Judith Juan
- Posicionament dels projectes participants en la xarxa d’innovació hospitalària ITEMAS
El període de presentació de propostes per als centres adherits al Node Taulí està obert del 17 de maig al 31 de maig. Per a més informació, es pot consultar aquí.
Leave a Reply