Cellers Maset crea la Beca Pau Massana per a la investigació de malalties minoritàries de l’I3PT
- Post Tags:
- Beques
- malalties minoritàries
- Mecenatge
- Posted In:
- Notícies
- Mireia Córcoles
- no comments
- L’entitat ha firmat un acord de col·laboració amb l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí per recaptar fons a través d’una iniciativa de cava solidari, i aportar anualment 25.000 € per a la recerca de malalties minoritàries
Cellers Maset i l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) han signat un acord de col·laboració per a la creació de la primera Beca Pau Massana de Malalties Minoritàries .
Aquesta beca és una iniciativa del celler per a recaptar fons i aportar, cada any, 25.000 € per a la investigació de malalties de baixa o molt baixa prevalença en la societat.
Per aconseguir aquesta xifra econòmica, el celler penedesenc posa a la venda 2.500 ampolles numerades del Cava Solidari de Cellers Maset. El 100% de la recaptació anirà destinada a la creació de la Beca Pau Massana.
La col·laboració entre les dues entitat es va formalitzar el passat 14 de setembre amb el director de l’I3PT, Lluís Blanch, i el responsable del celler, Marc Massana.
L’I3PT obrirà a principis de l’any vinent una beca competitiva adreçada al personal investigador per finançar un projecte de recerca clínica pulmonar de l’àmbit de recerca de Malalties Minoritàries de l’I3PT. El celler ha expressat la seva voluntat de finançar anualment aquesta beca per seguir recaptant fons per a projectes de recerca de malalties minoritàries.
El nom de la beca és un “petit homenatge al fill petit de Josep Massana i Imma Torreño, en Pau, qui a principis del 2000 va patir una malaltia pulmonar minoritària”, explica Marc Massana.
Tal com subratlla el responsable del celler, el cava Solidari brut nature ecològic de Maset “és un cupatge especial de xarel·lo, macabeu i parellada amb una criança de dotze mesos en rimes. Destaca per la seva frescor i les seves fragants aromes de fruita blanca madura, brioixeria i cítrics sobre un fons de camamilla i ametlla crua. Un cava lleuger i saborós ideal per acompanyar qualsevol tertúlia o un entrant de poca intensitat”.
Leave a Reply