- Mireia Córcoles
- no comments
-
La beca de Cellers Maset permetrà finançar cada any un projecte de recerca de malalties minoritàries
-
Les investigadores Laura Valdesoiro i Roser Ayats han recollit la beca en un acte organitzat aquest dimarts al Parc Taulí
Aquest dimarts, 25 d’abril, s’ha celebrat l’acte d’entrega de la primera Beca Pau Massana per a la investigació de malalties minoritàries de Cellers Maset, que permetrà finançar anualment un projecte de recerca de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT).
El projecte guanyador d’aquesta primera edició ha estat “Efecte de l’ivacaftor/tezacaftor/elexacaftor a nivell pulmonar, nutricional i metabòlic en la fibrosi quística en una unitat de referència”, liderat per Laura Valdesoiro i Roser Ayats, investigadores principals del grup de recerca de Fibrosi Quística de l’I3PT.
L’acte ha comptat amb la ponència de Paco García, president de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística, que ha relatat com és la vida quotidiana dels pacients amb Fibrosi Quística, i tots els reptes que es troben en el seu dia a dia pel fet de patir aquesta malaltia. “La vida d’aquestes persones gira al voltant de quatre eixos: la fisioteràpia, la nutrició, l’antibioteràpia i l’adherència als tractaments”.
La investigadora Sara Bajja, col·laboradora del grup de recerca de FQ de l’Institut, ha presentat les darreres novetats en la recerca de la patologia. En concret, Bajja ha explicat els resultats dels estudis sobre l’efecte dels moduladors CFTR. “Si els resultats es mantenen en el temps, suposaran el major avanç terapèutic en la història d’aquesta malaltia”.
La Beca Pau Massana és una iniciativa de Cellers Maset en col·laboració amb l’I3PT per recaptar fons i aportar cada any 25.000 € per a la investigació de malalties de baixa o molt baixa prevalença en la societat. Per arribar a aquest import, el celler va posar a la venda 2.500 ampolles del seu cava Solidari.
El nom de la beca és un sentit homenatge al fill petit de la família Massana, en Pau, qui a principis del 2000 va patir una malaltia minoritària pulmonar.
Leave a Reply