L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) ha obtingut finançament per desenvolupar dos projectes presentats a la convocatòria competitiva “Proyectos de colaboración público privada” de l’Agència Estatal d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació per un valor de 733.241 euros.
La concessió d’aquesta dotació, tal com ha subratllat la responsable de la Unitat de Projectes de l’entitat, Anna Aguilar, “servirà per seguir investigant teràpies que millorin la qualitat de vida de pacients amb malalties rares. Ambdós projectes aborden necessitats específiques de condicions que sovint compten amb poca visibilitat i recursos per a la seva recerca”.
Descobriment i desenvolupament clínic de nous inhibidors de la PDE-10 per al tractament de la síndrome de Prader-Willi (PRAWILLI)
Investigadora principal: Assumpta Caixàs | 542.566 €
Objectiu: Avançar en el desenvolupament clínic de PBF-999 per al tractament de la Síndrome de Prader-Willi (SPW). Es desenvoluparà un assaig clínic de fase II per avaluar la seguretat, tolerabilitat i eficàcia d’aquest component en la SPW. A més, en aquest projecte es dissenyaran i sintetitzaran nous compostos de reserva, i s’avaluaran les seves propietats farmacològiques en diferent proves in vitro i in vivo, i se seleccionaran les que siguin òptimes. Es durà a terme una intensa activitat de Propietat Industrial per tal de protegir els nous compostos i els mètodes derivats dels biomarcadors trobats.
Assaig clínic de Fase II d’una teràpia innovadora per a pacients amb Síndrome X Fràgil
Investigadora principal: Ana Roche | 190.675 €
Objectiu: Desenvolupar una nova teràpia disruptiva per la síndrome X Fràgil (SXF). La SXF és un trastorn cognitiu-conductual d’origen genètic causat per una deficiència a la proteïna FMRP (Fragile X Messenger Ribonucleoprotein 1). L’objectiu principal de la proposta és investigar CTH120 com una teràpia efectiva per al tractament de l’SXF en pacients adults mitjançant un assaig clínic de Fase IIa, a través d’una col·laboració interdisciplinària publico-privada entre l’empresa i entitats de recerca genòmica i clínica.
ZAP
Zaproxy dolore alias impedit expedita quisquam.