- Oriol Capell
- no comments
Més de quaranta professionals de tretze serveis assistencials del Parc Taulí han participat en la segona edició de GENES_IT, el programa de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) dissenyat amb l’objectiu d’establir les bases per al desenvolupament de nous projectes d’innovació en salut.
Tots els equips*, seguint la reconeguda metodologia BIODESIGN de Stanford, han identificat necessitats reals no cobertes en els seus respectius serveis i han treballat amb la Unitat d’Innovació de l’institut per transformar-les en solucions innovadores amb potencial per millorar circuits i processos assistencials en l’àmbit sanitari.
Després de mesos de feina, cada una d’aquestes propostes ha vist finalment la llum al Demo Day —un esdeveniment en què els participants d’un programa d’innovació presenten els seus projectes— celebrat divendres al Parc Taulí. Gemma Craywinckel, directora general del Parc Taulí, ha destacat la rellevància que tenen aquest tipus d’iniciatives liderades pels mateixos sanitaris de cara a transformar les institucions.
Perquè les coses passin, cal ser-hi present, detectar la necessitat i treballar per aportar una solució. I això només ho pot fer qui està davant de l’usuari i pensa com es pot millorar o fer diferent allò que fem ara”
Per la seva part, Salvador Ventura, director de l’I3PT, s’ha mostrat orgullós del treball realitzat per tots els equips i ha assenyalat que aquesta és la direcció que han de prendre els instituts de recerca: “Portem anys promovent aquest ecosistema emprenedor, que connecta recerca, innovació i impacte real. El resultat es veu en actes com el d’avui, on el talent, la visió i el compromís dels equips s’uneixen per convertir l’intangible en tangible”.
L’acte també ha comptat amb una taula rodona on quatre professionals del Parc Taulí han tingut l’oportunitat d’explicar als assistents la seva experiència creant i liderant projectes d’innovació en salut en diversos graus de maduresa.
GENES_IT és només el primer pas en un camí més ampli d’innovació, on les idees i els projectes seleccionats tenen el potencial de continuar el seu desenvolupament en programes com BRING_IT i GROW_IT, que aposten per la transferència de coneixement i l’impacte real en la societat. “La innovació no té sentit si no arriba a l’usuari final. Treballem amb aquesta premissa per garantir que les idees tinguin un impacte directe”, conclou Martín León, cap de la Unitat d’Innovació de l’I3PT.
*Equips participants
Àrea quirúrgica, Cures pal·liatives, Docència infermera, Farmàcia clínica, Ginecologia i obstetrícia, Oncologia mèdica / biologia molecular, Otorrinolaringologia, Programa d’Optimització d’Antibiòtics (PROA), Salut mental.
Leave a Reply