QUÈ FEM
Des del laboratori 3D o 3DPTLab impulsem l’ús de la tecnologia 3D en l’àmbit mèdic. Oferim serveis de desenvolupament de producte sanitari, disseny i fabricació 3D i col·laboració en recerca, complint els estàndards de qualitat de l’I3PT i la regulatòria de fabricació de producte sanitari a mida i “in house” EU MDR 2017/745.
COM ET PODEM AJUDAR
Donant una segona vida als dispositius mèdics
Convertint les necessitats en solucions
Portant les teves idees al mercat
Adaptant-nos a allò inimaginable
COM HEM ARRIBAT FINS AQUÍ
El Laboratori 3D o 3DLab és un laboratori tecnològic dins de l’Institut d’Investigació i Innovació I3PT, situat a la ciutat de Sabadell, a Catalunya. Som el punt de trobada entre medicina i enginyeria. Treballem estretament amb professionals de la salut, empreses, centres de recerca i universitats que busquin solucions als reptes del sector de la salut mitjançant la tecnologia 3D.
Casos per any
El 3DLab va néixer el 2015 gràcies a la iniciativa del Coordinador mèdic, el Ferran Fillat, doctor en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Parc Taulí. El 2021 es va crear la primera Spinoff del 3DLAB, Tailor Surgery, una empresa especialitzada en serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia personalitzada amb capacitat de producció massiva. Però el laboratori 3D està aplicant aquesta tecnologia de forma transversal, assistint a tota mena de necessitats clíniques, així que any rere any es va creant un vincle més fort amb l’hospital.
Després de molts anys d’investigació, som una unitat referent a Espanya en l’ús de la tecnologia d’impressió 3D per diagnosticar i tractar pacients. El nostre objectiu és clar: volem accelerar la inclusió de l’enginyeria en els hospitals per poder obtenir el major benefici per als pacients.
La llicència de fabricant de producte sanitari a mida i “in house”, EU MDR 2017/745, és imperativa per a fabricació d’eines per a recolzament al diagnòstic i/o tractament en pacients reals. Des d’agost de 2022 el 3DLab està en possessió d’aquesta per a productes de classe I i IIa. Això ens permet crear qualsevol eina virtual que s’utilitzi en la pràctica clínica assistencial, per exemple les planificacions quirúrgiques virtuals, i dispositius mèdics no implantables que entrin en contacte amb sang, com ho són les guies quirúrgiques.