El Parc Taulí participa en el primer AMOH Day de Sabadell que proposa un programa d’activitats amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

La celebració a Sabadell de la Primera Jornada AMOH Càncer de Mama i Ovari, serà l’epicentre de la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, el proper 19 d’octubre. Aquesta Jornada inclou un seguit d’activitats informatives i lúdiques, organitzades per l’Associació Mama i Ovari Hereditari (AMOH), l’Ajuntament de Sabadell i el Parc Taulí Hospital Universitari, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, TUS, Ràdio Sabadell i l’associació WeRun.

Aquest primer AMOH Day a Sabadell s’ha plantejat com un esdeveniment de dos dies: el dissabte 19 hi haurà un seguit de ponències i tallers informatius i lúdics al voltant del càncer de mama i ovari; i el diumenge 20, tindrà lloc una cursa d’obstacles solidària.

Durant la presentació avui, en roda de premsa, del contingut del programa, la regidora de Salut, Sònia Sada ha destacat que “és una gran satisfacció que Sabadell aculli aquesta edició tan completa de l’AMOH Day. Afortunadament, podem gaudir d’una xarxa àmplia i consolidada d’entitats a la ciutat que treballen per la lluita contra el càncer, amb activitats i accions que no només es limiten al dia mundial, sinó que fan una gran labor durant tot l’any”.

Per la seva part, el doctor Eugeni Saigí, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de Parc Taulí, que ha assistit també a la roda de premsa, ha assenyalat que “iniciatives com aquesta són molt importants per conscienciar la societat i les institucions implicades en el problema que representa la lluita contra el càncer de mama i ovari”.

Jornada AMOH Day

El dissabte 19 d’octubre, el Casal Pere Quart acollirà, de 9 a 14 h, la Primera Jornada a Sabadell AMOH sobre el càncer de mama i ovari, amb un programa de ponències, a càrrec de professionals i persones afectades, que pretenen respondre a les qüestions relacionades amb el càncer de mama.

La jornada està adreçada a dones que pateixen o han sofert càncer de mama i ovari. L’enfocament que es donarà a les ponències és posant al centre la persona, no la malaltia. Es donarà informació relacionada amb aquest càncer per ajudar les pacients a estructurar el seu coneixement sobre la malaltia i motivar que siguin part activa de la seva situació.

Obriran la Jornada la regidora de Salut, Sònia Sada, i el cap del Servei d’Oncologia Mèdica del Parc Taulí, Eugeni Saigí. A les 10 h tindrà lloc la primera intervenció, “Càncer de mama, tractaments actuals, quan és hereditari?”, a càrrec de la doctora Gemma Llort, de la Unitat Consell Genètic del Parc Taulí, i el doctor Miquel A. Seguí, del Servei Oncologia Mèdica del Parc Taulí. També hi intervindran com a testimonis, Laura Navarro i Eva Jiménez.

”Càncer, Esport i Alimentació” és el títol de la següent ponència que, a les 11.30 h faran el doctor Daniel Brotons, especialista en Medicina de l’Esport, iAnna Gisbert, nutricionista. El testimoniatge anirà a càrrec de Vanesa Santander.

Posteriorment, la psicooncòloga i coach del Consorci Sanitari de Terrassa i la testimoni Noelia Pelayo, protagonitzaran, a les 12.30 h, la tercera de la sessions, sota el títol “Càncer de Mama: el teu entorn”. Amb la clausura per part de la doctora Àngels Arcusa, cap d’Oncologia Consorci Sanitari Terrassa i una breu actuació teatral, es posarà fi a la jornada.

Activitats lúdiques i solidàries

De forma complementària s’han previst altres activitats lúdiques, de conscienciació i solidàries. El mateix dissabte 19, al parc de Catalunya, s’organitzarà de 9 a 14 h una “Fan Zone”, que oferirà classes gratuïtes de ball, entenent l’activitat física com una manera de prevenir el càncer. L’activitat a la tarda continuarà amb balls i actuacions de grups musicals.

D’altra banda, el Centre Cívic de Sant Oleguer serà escenari, també el dissabte a partir de les sis de la tarda, de l’actuació musical i de dansa “explica’m… parlem-ne”, a càrrec de Petit Món. Es farà una “taquilla inversa”, que consisteix a fer el donatiu que es vulgui un cop acabi l’obra.

El diumenge 20 d’octubre, a les 10 h, el circuit del cros del parc de Catalunya oferirà una cursa solidària. Es tracta d’un recorregut de 10 i 5 km amb obstacles a superar, organitzada per WeRun Sabadell i Ràdio Sabadell. Les inscripcions ja estan obertes.

AMOH

AMOH (Associació Mama i Ovari Hereditari) és una associació sense ànim de lucre creada el 2016 a Sabadell. Neix de la inquietud d’un grup de professionals sanitaris compromesos i sensibilitzats amb el càncer, i més concretament el de mama, ovari i hereditari.

També està formada per pacients oncològics amb mutacions genètiques d’aquests dos tipus de càncers, persones sanes portadores de les mutacions, familiars i persones voluntàries. Treballen unides per informar, assessorar i recaptar fons per finançar projectes d’investigació oncològica i millorar les mesures preventives i de diagnòstic precoç.