12 professionals del Parc Taulí han viatjat al Sàhara amb la nova comissió mèdica i quirúrgica

La comissió mèdica, quirúrgica i solidària va viatjar el divendres 1 de novembre als campaments de refugiats del Sàhara Occidental on hi serà fins al 14 de novembre. 

Els seus components tenen previst realitzar tasques quirúrgiques per part de professionals assistencials, i de dinamització i participació juvenil a càrrec de l’entitat sabadellenca Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC). En aquesta ocasió, la directora executiva de l’Hospital de Sabadell i Albada, Cristina Carod, també ha viatjat amb la comissió tècnica de supervisió del projecte.

La iniciativa, coordinada per l’Ajuntament de Sabadell, compta amb la gestió de l’entitat sabadellenca Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC) i la implicació de la Corporació Sanitària Parc Taulí, l’Institut Ribot i Serra i la Universitat de Barcelona. La Comissió mèdica i quirúrgica centrarà la seva tasca en les especialitats de pediatria, dermatologia i cirurgia. La primera setmana del viatge es destinarà a la detecció i les visites porta a porta a través de les diferents wilayes dels campaments. La segona setmana, es faran les cirurgies a l’Hospital de Boula, en base a la primera detecció. La comissió sòcio-educativa formada per joves sabadellencs, que realitzarà activitats de dinamització adreçades a infants i joves relacionades especialment amb l’art i la dansa.

La implicació directa de la Dra. Carod als camps de refugiats sahrauís té l’objectiu de donar una perspectiva comunitària al projecte, millorar en l’estructura dels recursos sanitaris i conèixer de primera mà el funcionament de les comissions mèdiques, amb la finalitat d’oferir millores en l’aspecte sanitari als camps de refugiats de l’any 2020.

Comissió mèdico-quirúrgica 2019 


La comissió d’enguany està formada pels següents professionals del Parc Taulí:

Pediatria:

- Sandra Moya Villanueva

- Adrián Ranera Málaga

Anestèsia:

- Anna Peig Font
- Estefania Rabaneda Romero

Cirurgia:

- Francisco Javier García Borobia
- Alba Zarate Pinedo

Infermeria quirúrgica:

- Ana Valentina Rodríguez Murillo
- Mireia Rico Liberato

Infermeria hospitalització:

- Yahia MehdiMohamed-Lamin

TCI quirúrgic:

- Alejandro Villena Joaquin

Radiologia:

- Ferran Bosch Barragan

Comissió tècnica supervisió projecte:

- Cristina Carod, directora executiva de l’Hospital de Sabadell i Albada

Molta sort a la comissió 2019 al Sàhara!