El Parc Taulí ha lliurat avui les Beques Taulí 2019 amb 28 projectes guardonats i una dotació global de 130.000 euros

El director de l’Institut de Ciències Fotòniques, Lluís Torner, han impartit una conferència magistral sobre els fotons com a eines clau per a l’exploració de les fronteres de la ciència.

L’Auditori Taulí ha acollit avui l'acte de lliurament de les Beques Taulí, que anualment atorga la Fundació Parc Taulí (FPT), amb la finalitat de promoure el desenvolupament de projectes de recerca dels professionals de la Corporació Sanitària Parc Taulí. L’acte, promogut per l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), és un dels esdeveniments més emblemàtics amb la finalitat de promoure el desenvolupament de projectes de recerca dels professionals de la Corporació Sanitària Parc Taulí. 

En l’edició d’enguany, el Professor Dr. Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) ha impartit la conferència magistral “Fotons: una de les eines clau per a l’exploració de les fronteres de la ciència” oferint al públic una explicació didàctica i amena del paper de la fotònica en els avenços científics.

La dotació acumulada de les Beques Taulí des de la seva creació és de prop de 2 milions d’euros. Aquests fons estan generats per la recerca i la innovació desenvolupada pels propis professionals de la institució.

Aquesta convocatòria, a la qual han optat 65 projectes, té una dotació de 70.000€ que es destinaran a donar ajuts per incentivar la iniciació de la recerca i potenciar la recerca de grups de l’I3PT. Alhora també s’han atorgat 3 beques per a la iniciació en recerca dels estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la qual el Parc Taulí n’és Unitat Docent.

A més també s’han lliurat els ajuts de la Convocatòria 2020, Intensifica’t al Taulí, cofinançada amb una dotació de 60.000€ amb fons de recerca de l’Institut i de la Fundació Banc Sabadell, que té com a objectiu permetre que professional de l’Institut dediquin una part de la jornada assistencial a la recerca en favor de la millora assistencial i amb uns objectius clars de creixement.

En el decurs de l’acte, el president de l’FPT, Francesc Gòdia, ha manifestat “el compromís i el repte per explicar al ciutadà tot el treball de recerca i innovació que es porta terme a la institució’’.

Per la seva banda, el vicerector de Recerca i Transferència de l’UAB, Armand Sánchez, ha felicitat el treball dels professionals i dels estudiants del Parc Taulí. “Hem creat unitats mixtes amb el Parc Taulí i us animem a enfortir els grups de recerca per fer sinèrgies importants entre les dues institucions” ha manifestat Sánchez.

El director de Recerca i Innovació del Parc Taulí, Lluís Blanch, ha fet balanç d’aquests 21 anys de les Beques Taulí i ha presentat el resultats d’R+D+I del darrer any. Blanch també ha presentat la nova imatge corporativa de l’Institut d’Investigació i Innovació I3PT i el nou portal web: www.tauli.cat/institut

La regidora de comerç, consum i turisme, salut i cicles de vida de l’Ajuntament de Sabadell, Sonia Sada, ha destacat que “com a ciutat hem de posar en valor el treball i el compromís dels professionals del Parc Taulí i que, sens dubte, comptarà amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat”.

L’acte de clausura ha anat a càrrec director general del Parc Taulí, Joan Martí, qui ha felicitat “a tots els professionals i estudiants que s’han presentat a les beques, hagin obtingut ajut o no, per l’esforç que representa”.