El Parc Taulí aporta 101.250 euros per al finançament de 27 projectes de recerca de professionals de la Corporació

Imatge del lliurament d'una de les beques a mans del doctor Joan Massagué a un professional del Parc Taulí

L’Auditori Taulí nou va acollir ahir l'acte de lliurament de les Beques Taulí, que anualment atorga la Fundació Parc Taulí (FPT), amb la finalitat de promoure el desenvolupament de projectes de recerca dels professionals d’aquesta institució.

L’acte ha estat presidit pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ferran Sancho, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Cristina Moreno, el president de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), Modesto Custodio, el president de la Fundació Parc Taulí, Francesc Gòdia, el director de Recerca i Innovació del Parc Taulí, Lluís Blanch i el director de l’Sloan Kettering Institute de Nova York, Joan Massagué.

Massagué ha felicitat a tots els professionals i ha remarcat el triomf de les institucions que aposten per la recerca i la innovació

El científic català Joan Massagué, director científic de l'Institut Sloan-Kettering, un dels centres d'investigació contra el càncer més importants dels Estats Units, i president del Comitè Científic Internacional de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Barcelona (IRB), ha impartit la conferència magistral 'Desgranant la metàstasi'.

El lliurament de les Beques Taulí, promogut per la Fundació Parc Taulí, és un dels esdeveniments més emblemàtics de la Corporació Sanitària Parc Taulí. El director de Recerca i Innovació del Parc Taulí, Lluís Blanch, ha fet balanç d’aquests 16 anys de les Beques Taulí en els que s’han atorgat 1.466.621 € en ajuts per al suport i la incentivació de la recerca i la innovació de la CSPT. La dotació acumulada des de la seva creació és d’1,4 milions d’euros.

Blanch ha destacat que aquests fons estan generats per la investigació i innovació desenvolupada pels propis professionals de la institució. Una xifra molt rellevant, tenint en compte que és fruit només de l’esforç dels professionals, fet que dóna sostenibilitat a aquestes beques, fins i tot en l’actual conjuntura de dificultats pressupostàries i econòmiques, sense comptar amb subvencions.