La Unitat Docent de Medicina del Parc Taulí celebra el seu 10è aniversari

imatge de la façana de la unitat docent parc taulí

La Unitat Docent del Parc Taulí és una de les sis Unitats Docents de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. En el decurs de la seva història s’han titulat un total de 268 alumnes com a Llicenciats o Graduats en Medicina amb resultats acadèmics excel·lents.

L’Auditori del Parc Taulí acull avui la celebració del 10è aniversari de la Unitat Docent del Parc Taulí en un acte que compta amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i de la directora de Sector sanitari Vallès Occidental Oest del CatSalut, Núria Serra, entre d’altres autoritats.

En el programa de l’acte de celebració hi ha previstes dues actuacions musicals, una d’elles del Cor de la UAB, el lliurament de premis del concurs del cartell dels 10 anys, una taula rodona institucional i la projecció d’un vídeo de la història d’aquesta Unitat Docent.

La Unitat Docent del Parc Taulí, que és una de les sis Unitats Docents de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, registra uns resultats acadèmics excel·lents dels seus alumnes. En el decurs de la seva història ja s’hi han titulat un total de 268 alumnes com a Llicenciats o Graduats en Medicina. Les instal·lacions docents ocupen prop de 2.000 metres quadrats distribuïts entre els edificis Victòria Eugènia i el VII Centenari i destaquen per la lluminositat i amplitud de les aules, dotades amb un complet equipament tecnològic.

Durant el curs 2016-2017 es van estrenar els nous equipament ubicats a l’edifici VII Centenari, duplicant l’espai de les seves instal·lacions i millorant notablement el confort de tota la comunitat educativa. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va finançar les obres d’ampliació i millora dels espais docents, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros. 

L’edifici Victòria Eugènia acull els espais administratius i els laboratoris, i el VII Centenari les aules i els seminaris que ocupen una planta sencera d’aquest edifici.Els alumnes també tenen a la seva disposició altres equipaments del Parc Taulí, com els del Centre d’Educació Mèdica Basada en Simulació, entre d’altres. El professorat de la Unitat està format per uns 113 docents, tots ells facultatius de totes les especialitats del Parc Taulí.

La del Parc Taulí és una de les sis Unitats Docents de què disposa la Facultat de Medicina de la UAB, juntament amb les dels hospitals Sant Pau, Vall d’Hebron, Germans Trias i Pujol i el Parc de Salut Mar, i en les quals els alumnes cursen els estudis de Medicina de 3r a 6è curs. El 1r i el 2n curs sempre s’imparteixen a la Unitat Docent Ciències Mèdiques Bàsiques ubicada a Bellaterra. 

Excel·lents resultats dels estudiants de la Unitat Docent del Parc Taulí

El Parc Taulí és Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la UAB des del curs 2008-2009, per tant ja s’han llicenciat 8 promocions d’estudiants de Medicina. És de destacar que totes les promocions d’estudiants del Parc Taulí han obtingut un resultats excel·lents en les convocatòries MIR.

Algunes dades a destacar:
  • 268 alumnes titulats des del curs 2011
  • Dels 268 titulats, 156 (58%) ho han fet al primer 50% de llocs del rànquing de la Facultat i 112 (84%) al primer 42% de llocs del rànquing
  • Alumnes amb premi extraordinari de titulació: 7
  • Nombre d’alumnes que han superat la prova MIR: 233 (el 88% dels titulats)
  • Nombre d’alumnes que han fet o estan fent la residència al Parc Taulí: 35 (18% dels titulats)
  • Nombre d’alumnes d’intercanvi procedents de 10 universitats internacionals: 33. La universitat amb més procedència d’alumnes és la de Heidelberg (Alemanya)
  • Nombre d’alumnes amb destinació a universitats internacionals: 70. La universitat de destinació més escollida és la de Harvard, Massachusets, Boston (EEUU)