Presentació de la 'Guia informativa sobre el càncer de mama' editada per la Unitat de Patologia Mamària del Parc Taulí

El vestíbul de l'edifici Taulí ha acollit avui l'acte conjunt de presentació de la guia adreçada a pacients amb càncer de mama i de l'exposició 'Mocadors al vent', amb imatges de l’experiència de transformació viscuda per quatre dones unides per la superació d’un càncer de mama.

L'acte ha estat presentat pel coordinador de la Unitat de Patologia Mamària, Miquel Àngel Seguí, i ha comptat amb la presència de representats de diferents associacions de la ciutat vinculades al càncer de mama, del regidor de Salut, Ramon Vidal, de la directora executiva de l'Hospital de Sabadell, Cristina Carod, del director de Servei d'Oncologia Mèdica, Eugeni Saigí, de la directora d'Infemeria, Carme Díaz, i de professionals de la Unitat de Patologia Mamària i d'altres àmbits de la institució.

El Dr. Seguí ha mostrat la satisfacció de tots els directius i professionals per poder obrir les portes de l'hospital a la societat, oferint un espai d'exposicions com la que avui s'ha presentat. Una de les protagonistes de l'exposició, la Ul·li Hubëntahl, ha detallat el procés d'evolució vital i artístic de la mostra fotogràfica, que van viure "com un procés màgic a partir d'una idea i que va comptar amb recolzament de moltes persones". Les fotografies de ‘Mocadors al vent’ són obres del Jordi Masbernat i del Josep Salip, fotògrafs del Banc del Temps de Blanes i podeu visitar l'exposició fins el 18 de febrer al vestíbul del Taulí.

Durant la presentació de la 'Guia informativa sobre el càncer de mama', Seguí ha destacat la finalitat d'aquesta: informar de manera pràctica de les diferents etapes del tractament i orientar les pacients sobre el funcionament de les diverses àrees on seran ateses. "És un compromís per a nosaltres fer que aquest procés assistencial que han de seguir les nostres pacients sigui el menys molest possible, que les dones tinguin la millor informació del seu procés".

La guia està estructurada en diferents apartats, com ara, recursos estructurals, oferta de serveis, diari de preguntes, proves diagnòstiques, tractaments, entre d'altres.

Podeu trobar la guia en format pdf, a l'apartat del web del Parc Taulí 'Guies i publicacions per a pacients i familiars', a l'apartat 'Oncologia'.