El Parc Taulí aconsegueix atendre el 70% de les visites programades amb els especialistes els mesos més durs de la pandèmia

Els professionals especialistes dels diferents serveis del Parc Taulí han aconseguit atendre al llarg dels mesos més durs de la pandèmia – març i abril – el 69% de les visites programades prèviament, un 85% de les quals per atenció telefònica. L’altre 15%, que eren consultes que no podien resoldre’s telefònicament o complien els criteris d’urgències, s’han realitzat presencialment amb totes les mesures de seguretat.

És de destacar que, en el cas de Salut Mental, s’ha aconseguit realitzar el 95% del total de les visites programades, de les quals els 75% s’han pogut resoldre per atenció telefònica i el 25% de manera presencial. Segons el director de Salut Mental, Diego Palao, aquests percentatges han superat els índexs habituals d’assistència a les consultes externes, gràcies a les retrucades i a la insistència dels professionals per localitzar els pacients. Palao es mostra convençut que, gràcies a això, “s’han evitat possibles recaigudes” de pacients, en un context ja de per sí sensible per a la població general. 

El Servei d’Oncologia també ha mantingut un 95% de la seva activitat, en aquest cas amb un 60% de visites per via telefònica i un 40% presencial, ja que la vulnerabilitat d’aquests pacients així ho ha requerit. Des d’aquest servei del Parc Taulí, el Dr. Carles Pericay liderarà, properament, un rellevant estudi a nivell estatal per valorar la qualitat i el grau de satisfacció dels pacients oncològics que estan sent atesos per via telefònica.

També és de destacar que s’han pogut realitzar el 90% de les consultes externes de Pediatria, el 89% de les quals de manera telefònica, amb una gran acceptació per part de les famílies.

Ara, que l’hospital ja es troba immers en el procés de desescalada general i de la represa progressiva de l’activitat, des dels diferents Serveis i des de Programació es treballa per reprogramar el més aviat possible l'activitat que no s'ha pogut realitzar, seguint els criteris clínics de priorització establerts.

El criteri general serà mantenir una part d’aquesta activitat en la modalitat telefònica, i properament també en format de vídeo consulta, amb l’objectiu d’evitar el desplaçament dels pacients a l’hospital si no és indispensable.