Un nou software desenvolupat des del Parc Taulí ajuda a millorar el monitoratge i l’avaluació del tractament en pacients crítics

Imatge d'una professional visualitzant dades de monitorització d'UCI mitjançant el software BetterCare

Better Care SL ha signat un acord amb Draeger Medical Systems Inc., la filial nord-americana de la multinacional alemanya Drägerwerk AG & Co. KGaA, per comercialitzar BetterCare als hospitals d’arreu del món. El software ha estat desenvolupat per un equip liderat des de la Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell).

BetterCare és un software que integra i creua les dades provinents dels monitors de Dräger, que controlen les constants
vitals, i dels ventiladors per avaluar els pacients crítics i poder oferir-los els tractament més adequats.


Connectivitat i emmagatzematge

Tradicionalment, els equips mèdics de les Unitats de Cures Intensives han patit dues problemàtiques que des del sector fa temps que es reivindiquen. D’una banda, la dificultat del seguiment i recollida dels diferents paràmetres que es monitoritzen, donat l’ús i implementació de protocols de comunicació propietaris, diferents i incompatibles en els diversos equips utilitzats en una UCI. Per altra banda, la impossibilitat de la revisió històrica de les dades del pacient, sincronitzades i completament integrades amb els sistemes d’informació hospitalaris.

Aquests dos punts crítics han estat resolts pel software que ha desenvolupat una start-up catalana. “BetterCare és una solució web realment innovadora que facilita el monitoratge de les constants vitals d'un pacient, gràfiques d'ones en quasi temps real, així com la seva evolució i totes les dades en detall i en alta resolució a un monitor a peu de llit o a un dispositiu mòbil habilitat amb HTML5 per al professional sanitari desplaçat. El software accedeix a les dades registrades permetent accelerar el diagnòstic i el tractament del pacient, simplement escanejant un codi QR que es connecta remotament a la xarxa de l’hospital, equipada amb el nostre sistema Infinity® Gateway”, afirma Steffen Protsch, cap del departament de Product Management de Dräger.
 

Investigació catalana amb projecció internacional


El sistema ha estat desenvolupat per un equip liderat pel Dr. Lluís Blanch, especialista en medicina intensiva i director de Recerca i Innovació de la Corporació Sanitària Parc Taulí, i Bernat Sales, enginyer informàtic com a director tècnic. L’equip fundador, integrat també pels doctors Gastón Murias de la Clínica Bazterrica de Buenos Aires, Umberto Lucangelo anestesiòleg del Cattinara Hospital a Trieste i Glòria Palomar, economista i Directora de Gestió de la Fundació Parc Taulí, va concebre el projecte amb caire universal i internacional. Per aquest motiu, el software és compatible amb les principals marques de l’equipament mèdic i amb els sistemes d’informació hospitalaris (HIS - Hospital Information System).

Durant els anys de desenvolupament, el projecte ha rebut premis tan significatius com el segon premi de Bioemprenedors XXI, organitzat per “La Caixa”, BioCat i Barcelona Activa; el Fem Indústria, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, La Salle Technova i Leitat Technological Center l’any 2012 i el premi Pasion>IE, d’Accenture. “Gràcies a aquest acord, Better Care SL continuarà centrada en el desenvolupament d’aplicacions clíniques per a professionals sanitaris” ”, explica la CEO de l’equip directiu de Better Care SL, Eulàlia Clos, que afirma també que “l’acord win-win que hem establert amb Dräger és prova irrefutable de la utilitat del nostre sistema i del valor que hem creat per als pacients”.


Més informació: