El Parc Taulí ha lliurat les Beques Taulí 2016 amb 23 projectes guardonats i una dotació global de 100.000 euros

Imatge de l'acte de lliurament de les beques taulí de recerca i innovacióImatge de l'acte de lliurament de les beques taulí de recerca i innovació

L’acte de lliurament de les Beques Taulí va comptar amb la presència del Dr. Bonaventura Clotet que va impartir la conferència ‘Es pot curar la sida?’

L’Auditori Taulí va acollir ahir l’acte de lliurament de les Beques Taulí, que anualment atorga la Fundació Parc Taulí (FPT), amb la finalitat de promoure el desenvolupament de projectes de recerca dels professionals de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, el president de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Modesto Custodio, el president de la Fundació Parc Taulí, Francesc Gòdia, i el cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, Bonaventura Clotet.

En la seva presentació, el president del Parc Taulí va destacar que la recerca és imprescindible per prevenir, diagnosticar i tractar millor les malalties. Custodio va destacar les línies d’investigació que porten a terme els professionals de la institució, amb 50 grups investigadors que realitzen “una recerca amb qualitat i excel·lència en el marc d’un model innovador sostenible”.

La rectora de la UAB va destacar el paper de la recerca per als nostres estudiants i la importància de les Beques com a reconeixement a la feina ben feta. Arboix va a fer èmfasi en que “la UAB aposta pel Parc Taulí. És una aposta de territori, de credibilitat, i la UAB ajudarà a que aquest hospital sigui de referència”.

La dotació acumulada de les Beques Taulí des de la seva creació és de més d’1,6 milions d’euros

El director de Recerca i Innovació del Parc Taulí, Lluís Blanch, va fer balanç d’aquests 18 anys de les Beques Taulí, destacant que els fons destinats a les Beques Taulí estan generats per la investigació i innovació desenvolupada pels propis professionals de la institució. La dotació acumulada des de la seva creació és de més d’1,6 milions d’euros. En aquesta 18a edició s’han atorgat 10.000€ en ajuts per al suport i la incentivació de la recerca i la innovació de la CSPT. Blanch va remarcar que “tenim tots els elements per ser reconeguts per l’Instituto de Salud Carlos III”.

L’acte també va comptar amb el testimoni de dues estudiants que han participat en projectes de recerca, la Sofia Gamucci i la Rita Guillamon. Totes dues van manifestar el seu agraïment per l’oportunitat de poder treballar al costat de professionals de la institució. D’altra banda, Marc Turón i Assumpta Caixàs, van presentar dos projectes becats en edicions anteriors de les Beques Taulí. Turón va explicar el projecte ENRIC (Early Neurocognitive Rehabilitation in Intensive Care, i Caixàs el projecte ‘Connectivitat cerebral en la síndrome de Prader-Willi’.

En la seva conferència magistral sobre la sida, el Dr. Clotet va remarcar que la vacuna de la sida és un problema de diners i va parlar dels avenços en els tractaments: “És cert que tenim cartes a les mans per donar un cop important per curar la sida, que segueix sent una pandèmia terrible. La millor manera de poder arribar a curar la malaltia és amb el tractament immediat”.

Presentació dels projectes guanyadors del programa ‘Intensifica’t al Taulí’

La Fundació Banco Sabadell i l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí impulsen la primera convocatòria del programa ‘Intensifica’t al Taulí’ adreçada a professionals assistencials del Parc Taulí que lideren algun projecte d’investigació. Es tracta d’ajuts que fan possible que aquest investigadors puguin ser contractats externament durant un període de 12 mesos per poder dedicar-se a la recerca d’una manera més intensiva i impulsar els seus projectes.

El patró de la Fundació Parc Taulí i vocal de la Fundació Banc Sabadell, Francesc Casas, va presentar els guanyadors d’aquesta primera edició en l’acte de lliurament de les Beques Taulí. Els guardonats en aquesta primera edició han estat el director del Servei de Pneumologia de l’Hospital Sabadell, el Dr. Eduard Monsó, que lidera el grup de malalties pulmonars cròniques i microbioma, i la Dra. Assumpta Caixàs del Servei d’Endocrinologia i Nutrició, que lidera el grup d’obesitat i síndrome de Prader-Willi.

Felicitats als premiats!

18a edició de les Beques Taulí. Els projectes guanyadors

En aquesta 18 convocatòria, a la qual han optat 74 projectes, s’adjudica una dotació inicial de 100.000€ que es destinaran a donar ajuts per incentivar la iniciació a la recerca, per a l’avaluació i millora de processos assistencials innovadors, per a l’excel·lència en la recerca, per a projectes d’innovació, per als millors processos i també per a la iniciació en recerca dels estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la qual el Parc Taulí n’és Unitat Docent.

En aquesta 18 convocatòri s’adjudica una dotació inicial de 100.000€

A la convocatòria de les Beques Taulí poden optar tots els facultatius, llicenciats i diplomats d’infermeria que estiguin en plantilla o contracte a les institucions de la Corporació Sanitària Parc Taulí, els facultatius especialistes en formació d’últim i penúltim any i els estudiants de 4t, 5è o 6è curs de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 
 
En l’edició d’enguany han estat seleccionats 23 projectes dels 74 presentats: