UDIAT Centre Diagnòstic

Presentació

L'Àrea de Radiologia Mamària i Ginecològica és un departament específic per al diagnòstic de la patologia de la dona. Incorpora professionals especialistes en aquest camp: radiòlegs, infermeres, tècnics en radiologia i una estructura administrativa de suport amb una clara orientació a les pacients basada en el treball multidisciplinari. L'àrea forma part de la Unitat de Patologia Mamària, que engloba les diferents agrupacions clíniques (Ginecologia, Oncologia, Patologia,...) que aborden el procés de la pacient de forma integrada. Disposem d’una dotació tecnològica de primera línia amb una trajectòria professional pionera en el nostre país d’incorporació assistencial de noves tecnologies diagnòstiques.

El 1992 vàrem ser el primer centre nacional a incorporar la ressonància magnètica (RM) de la mama i es va aplicar la biòpsia estereotàxica amb agulla gruixuda 14 G que va ser substituïda l’any 2000 per una taula digital prona i sistema de biòpsia per buit 11G. Es practica el sistema de biòpsia amb agulla gruixuda i buit guiat per RM des de l’any 1997. L'any 2001 es va incorporar un sistema CAD (Diagnòstic assistit per Ordinador) per mamografia.

Des del 1996 som l'àrea de referència per al programa de cribratge poblacional de càncer de mama. L’any 2004 vam incorporar dues unitats de mamografia digital de camp complet amb detectors de seleni, aconseguint treballar sense plaques des de juny del 2004 i disposant de tots els estudis tant de la mamografia de cribratge com assistencial a l'arxiu digital (PACS). Durant l’any 2005 vam incorporar el nou sistema de detecció digital per ordinador (CAD).

Responsable de la Unitat de Radiologia Mamària i Ginecològica

Amaya Martín Oloriz

 

Enllaços d'interès

Portal de transparència i bon govern del Parc Taulí

Clients: drets i deures

Perfil del contractant

Voluntariat Parc Taulí

 
Enllaç a Consulta de visites i proves programades