937 458 378 / 936 933 149 Horaris: Matins de dilluns a divendres de 8 a 15 h
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Cribratge de càncer de mama
937 238 779 / 937 240 625 Horaris: Matins de dilluns a divendres de 8 a 15 h
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Gestió del procés de cribratge de càncer de mama i còlon i recte
Elaboració del cronograma i coordinació del desplegament logístic dels Programes al territori.
Depuració de la població diana elegible mitjançant consulta i integració de diverses fonts d’informació.
Identificació d’exclusions posteriors a la invitació, tant per comunicació directa de les persones afectades o de manera coordinada amb els equips d’atenció primària, altres especialitats mèdiques i les oficines de farmàcia.
Invitació de la població elegible mitjançant correu postal.
Enviament de recordatoris a la població invitada mitjançant correu postal i SMSs
Programació i gestió de les agendes de cribratge
Distribució i recollida dels kits de detecció de sang oculta a femta (SOF), de manera coordinada amb el servei de compres de la CSPT, les oficines de farmàcia i els distribuïdors farmacèutics.
Seguiment del desplegament del Programa a tota l’àrea de referència, recull de les incidències i resolució d’aquestes.
Comunicació dels resultats als participants en el Programa, ja sigui mitjançant correu postal o per telèfon (en funció dels resultats de la prova de cribratge).
Oferiment d’atenció telefònica a tots els i les participants i a tots/tes els/les professionals implicats en el Programa en la seva àrea territorial, per tal de resoldre qualsevol dubte que pugui aparèixer en relació al seu desenvolupament, afavorir la participació, optimitzar-ne l’efectivitat i minimitzar els potencials efectes secundaris.
Coordinació dels circuits i del flux d’informació amb els centres i professionals implicats en el cribratge: Oficines de farmàcia, Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, Equips d’Atenció Primària, Laboratori, Consultes de Cribratge, Unitats d’endoscòpia, Unitat de radiologia de la mama, Comitès de tumors.
Realització d’accions dirigides a augmentar la participació de la ciutadania
Difusió de resultats i activitats realitzades a través de la pàgina web del programa, del compte de X del programa i a través dels comptes de la corporació sanitària Parc Taulí a les xarxes socials, conjuntament amb el Departament de Comunicació de la Corporació Sanitària Parc Taulí.
Promoció i participació en activitats de difusió a mitjans de comunicació, ajuntaments, atenció primària.
Representació del Programa davant l’administració, xarxa d’oficines territorials del programa de detecció precoç de càncer de Catalunya, consells de salut, etc.
Formació
Participació en la formació oferida als professionals de les farmàcies comunitàries en coordinació amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona
Formació al Grau de Medicina ( Unitat Docent del Parc Taulí– UAB) i de i post grau al Departament de Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia i Medicina Preventiva i Salut Pública, UAB.
Formació a metges/esses i infermers/es internes residents a la Corporació Sanitària Parc Taulí.
Avaluació i auditories
Control de qualitat de les dades i monitorització del compliment dels criteris de qualitat establers per als programes de cribratge.
Avaluació dels indicadors de procés i de resultat dels Programes de cribratge i emissió d’informes anuals i per ronda
Avaluació de les unitats de cribratge.
Comunicació dels resultats de les avaluacions del Programa a totes les institucions responsables (Oficina de Cribratge de Càncer de Catalunya, CatSalut) i implicades (hospitals i àrees bàsiques de salut del territori, i Col·legi de Farmacèutics de Barcelona), així com a la ciutadania en general.
Recerca
Promoure i participar en recerca relativa als programes de detecció precoç del càncer així com en altres àrees relacionades.
Sessió informativa telemàtica (aplicació Zoom) sobre el Programa d'Atenció al Part, realitzada per una llevadora de sala de parts. En la sessió es tracten temes pràctics sobre l'assistència hospitalària al final de l'embaràs, el part i el postpart, i es pot veure la sala de parts mitjançant vídeos i fotografies. Tots els divendres, de 15:30h a 17:30h.
El diagnòstic genètic de les malalties minoritàries i la medicina personalitzada està en continu creixement i per això cal una actualització constant en aquest tema, a la vegada que és […]