Benestar emocional i social

Jornada “Estratègies de Treball Saludable per a Infermer@s”. 13 de juny de 2018, Auditori Taulí.

Formació organitzada per l’Associació de Professionals d’Infermeres (API) del Taulí i acreditada pel Comitè de Docència Institucional.

La Jornada es va centrar en donar a les 159 infermeres inscrites estratègies i coneixements per afrontar el dia a dia professional en els serveis d’Infermeria de manera més saludable. La Sra. Marta Sierra i la Sra. Montse García van fer diferents dinàmiques grupals per reflexionar sobre la part emocional i l’estrès que interfereixen en les cures a les persones ateses i les seves famílies, l’elecció de generar actituds tòxiques en l’entorn laboral i la possibilitat de canviar-les per posicionaments més positius i harmònics.


Imatge d'un dels tallers de la Jornada

El reforç dels aspectes de la vida professional va proposar una nova reconnexió amb la vocació, l’essència del propi jo i l’elecció de la infermeria com a professió. D’aquesta manera, es va fer possible posar en comú els valors en joc per avaluar el recorregut laboral i si s’ha estat feliç o no a la feina. Igualment, es va fer una presa de consciència de l’efecte que té en l’espai laboral l’elecció dels propis pensaments i de l’estat d’ànim. Un altre taller va fer possible la reflexió sobre com es generen estats d’ànims positius mitjançant el somriure, l’humor i l’escolta activa com a les solucions més eficients per ajudar a crear millors ambients de treball. Aquest taller també va abordar els aspectes en què l’entorn pot generar al professional una minva de l’autoestima i de la capacitat per gestionar les seves emocions en situacions d’estrès, reconeixent-se com a màxim problema l’efecte negatiu de les persones amb actituds tòxiques o “vampíriques”. De la mateixa manera, es van proposar petits exercicis, com per exemple el coach exprés, la corporalitat, la relaxació,... per potenciar l’elecció dels pensaments positius (actitud de Mary Poppins) i protegir-se envers als factors insans de l’entorn. 

La conclusió de la Jornada va proposar que “Caminem Junt@s per anar més lluny”.